Fon Kramon negirala Vučićevu izjavu da nemačke organizacije finansiraju proteste: Apsolutna glupost

Evroposlanica iz redova Zelenih Viola fon Kramon negirala je izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da organizacije iz Nemačke, uključujući i Zelenu stranku, finansiraju proteste u Srbiji.
"Ovakve tvrdnje su neosnovane i samo služe da pokažu da protesti nisu iskrena reakcija srpskog naroda, koji je s pravom ljut na vladajuću elitu zbog načina na koji se izborila sa strašnim tragedijama u maju", izjavila je Fon Kramon za Nova.rs.
Vučić je nedavno rekao da organizacije iz Nemačke, poput Fondacije Hajnrih Bel, i političke stranke finansiraju proteste u Srbiji i da vlast u Beogradu ima dokaz za to.
"Apsolutna glupost. Umesto u opoziciju, Nemačka je investirala u Srbiju i otvorila više od 80.000 radnih mesta u Srbiji. To je pomoglo Vučiću da ostane na vlasti", napisala je Fon Kramon na Tviteru, i ponovo napisala "apsolutna glupost", ali na srpskom jeziku.
Fon Kramon je uz svoj tvit priložila i link svog intervjua za Novu u kojem je rekla još da Vučić, ni vlada nisu pokazali istinsku empatiju, brigu i tugu posle dve tragedije koje su pogodile Srbiju i da zbog toga svake nedelje imaju na hiljade građana na ulicama.
 
"Zato je jedan od glavnih zahteva - slobodni mediji. Ne treba vam niko iz inostranstva da to finansira, već morate slušati svoje građane", rekla je ona.
  • Лиманац

    05.07.2023 09:07
    Емпатија, диверзитет, толеранција, СТОП!
    Србија се неће сагињати!
  • w/e

    05.07.2023 02:35
    smesno
    Verovatno da zaista i poseduje dokaze, jer ne bi tako lako iznosio optuzbe na racun Nemacke. Nije tesko zakljuciti kome besmisleni protesti idu u korist. Zapadni beskicmenjaci se hvataju za svaku slamku, pa i ovu iz Maja. Jedini problem je sto opozicija jednostavno ne postoji. Nema ko da se pojavi i kaze: "Evo ja cu zameniti Vucica, uradicu ovo ili ono drugacije." Cak i sama tranzicija DS -> SNS nije podrazumevala nikakve sustinske promene, samo druge aktere. Uopsteno, obe stranke su propagirale apsolutno identicne planove.
  • Lala

    05.07.2023 02:23
    Ne može biti
    Jaooooo, pa ova kaže da preCednik laže!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija