Poverenica Janković: Izjava Martinovića uvredljiva i bolna za mnoge građane

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ističe da je izjava ministra Aleksandra Martinovića "krajnje neprimerena i uvredljiva za veliki broj građana, a za mnoge i veoma bolna".
Poverenica za N1 ocenjuje da je vrednovanje ili stigmatizovanje ljudi samo na osnovu toga da li i koliko imaju dece, osim što je zadiranje u privatnost, nedopustivo i predstavlja diskriminaciju po osnovu bračnog i porodičnog statusa.
"Neprimereno je da tako nešto bilo ko izjavi, a posebno kada se radi o ministru u Vladi kao nosiocu najviše funkcije. Iako članove Vlade i narodne poslanike štiti imunitet ne bi trebalo da, svojim izjavama, vređaju i omalovažavaju političke neistomišljenike ali ni bilo koga drugog. Verujem da bi izvinjenje donekle ublažilo težinu reči", navodi Janković.
Martinović je juče u Skupštini Srbije rekao da oni koji nemaju dece "već hrane kučiće i mačiće i ribice" nemaju pravo da "drže lekcije o deci".
  • Isis

    05.07.2023 19:19
    Nesrećna skupština sa sns posl
    Puna je skupština Matrinovića, da je jedini bilo bi dobro.
  • @

    05.07.2023 13:45
    Možemo da ga tužimo
  • Mr. No

    05.07.2023 12:34
    Kuda plovi ovaj brod
    Poverenica, poput lakmus papira konstatuje ono što znamo i pre nego zlo sa pozicije vlasti otvori usta. Zašto služi poverenica, samo da konstatuje ili da stvari prepusti ulici da rešava ovakvo zlo za skupštinskom govornicom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.