Stefanović: Gašić poručuje da kontroliše SNS, Vučić ne može da ga pusti niz vodu

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da je glasanje poslanika protiv smene ministra Bratislava Gašića pokazalo da on na neki način da kontroliše SNS.
 Stefanović: Gašić poručuje da kontroliše SNS, Vučić ne može da ga pusti niz vodu
Foto: 021.rs
"On Vučiću poručuje na neki način da kontroliše partiju i da ne može da ga pusti niz vodu, kao što je jednom uradio", rekao je Stefanović za N1.
Stefanović je ocenio da je to bilo očekivano i da tako izgleda težak, spor i mučan hod kroz institucije, istakavši da vlast jednostavno ne želi da izađe u susret zahtevima građana, zato što sve vreme ponavlja da sistem funkcioniše i da nije zakazao.
Dodao je da je skupštinska rasprava o Gašićevoj smeni pomogla da građani vide zašto je vlast "trula i destruktivna", zbog čega je Gašić konkretno odgovoran, zbog čega se traži njegova ostavka i zašto nije postupio "časno i moralno", kao njegov kolega, bivši ministar prosvete Branko Ružić.
 
Stefanović je istakao da građani moraju da nastave da vrše pritisak, da izlaze na proteste i da insistiraju na ispunjenju zahteva, da bi Srbija dobila iole fer i slobodne izbore.
 
"Ne možemo ići na izbore dok se ove stvari koje traže građani ne ispune, to nije moguće. Ako se to ne uradi, onda ova vlast može jedino da nastavi sa avanturizmom koji je opasan i zapaljiv. Na poslednjim izborima je nudila mir i stabilnost, a danas nema ni stabilnosti ni mira", kazao je Stefanović. 
 
Poslanici u Skupštini Srbije nisu danas izglasali nepoverenje ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, jer je protiv nepoverenja ministru glasalo 148 poslanika, a 37 za.
Ministar nije prisustvovao glasanju, a opozicioni poslanici razvili su transparent na kojem je pisalo "Srbija protiv nasilja".
 
Sednica o poverenju Gašiću počela je 15. juna, a njegovu smenu tražio je 61 poslanik opozicije.
  • Ljudi

    06.07.2023 16:39
    Batalite
    Odmore , protesti ovaj ćovek 13 godina trpi nije na vlasti , a razume se pa sa 24 je bio diplomata .. moramo mu pomoći teško mu je ...
  • Matke

    06.07.2023 07:08
    Matke
    Bez Opste Narodnog Protesta jos cenas Pljackati ova grupa Bandita sa AV!!! Sve je na nama pa izvolte!!!
  • 313z

    06.07.2023 07:05
    Drp kompanija
    U sekti svi muljaju, ko više, ko manje. Zato svi svima čuvaju leđa jer se plaše za sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.