Istraživanje: Za "Srbija protiv nasilja" glasalo bi više nego za Vučićevu koaliciju

Koalicija "Srbija protiv nasilja", koju bi činili formalni organizatori protesta, imala bi na izborima trenutno podršku od 44,6 odsto Beograđana, a koalicija predvođena Aleksandrom Vučićem 38,4 odsto.
Istraživanje: Za "Srbija protiv nasilja" glasalo bi više nego za Vučićevu koaliciju
Foto: 021.rs
Prema rezultatima istraživanja agencije Stata sprovedenog u Beogradu, podršku od 10 odsto imala bi opozicija koja se naziva državotvornom, sastavljena od Dveri, Zavetnika, Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, saopštila je glavna istraživačica agencije Jovanka Vukmirović, uz konstataciju da su to rezultati dobijeni od onih koji bi glasali.
Ona je, govoreći o eventualnoj koaliciji "Srbija protiv nasilja", ukazala da bi takvo udruživanje imalo veći sinergetski potencijal i donelo više nego što sada pokazuju podrške pojedinačnim strankama.
Istraživanje je pokazalo da bi, pojedinačno, najviše podrške dobila SNS, sledeća je Stranka slobode i pravde, pa Ne davimo Beograd, socijalisti, Nova DSS, Ekološki ustanak, Dveri, Zavetnici, Pokret slobodnih građana.
 
Na pitanje o protestima "Srbija protiv nasilja", 55 odsto Beograđana je reklo da ih podržava, 17 odsto ne podržava, dok 28 nije imalo stav.
 
Kad se gleda televizija kao glavni izvor informisanja, 86 odsto onih koji to čine putem N1 i Nova S podržava proteste, nasuprot samo 23 odsto onih koji gledaju Pink, Hepi, B92 i TV Prvu.
 
Na pitanje o zahtevima protesta, najviše podrške Beograđana imaju oni o zabrani štampe koja promoviše nasilje i primitivizam, kao i ukidanje rijalitija.
 
Navedeno je da je istraživanje sprovedeno u junu na reprezentativnom uzorku za Beograd od 830 ispitanika i da ga je uradila agencija Stata, u saradnji sa Audio i video produkcijom JSP. 
  • Suština

    06.07.2023 20:05
    "Kad se gleda televizija kao glavni izvor informisanja, 86 odsto onih koji to čine putem N1 i Nova S podržava proteste, nasuprot samo 23 odsto onih koji gledaju Pink, Hepi, B92 i TV Prvu."

    Dok je tako - vrdalama je nama na vlasti i on to dobro zna.
  • Analitićni guru

    06.07.2023 16:19
    Sad
    Samo strpljivo opozicijo , decenija dve i blizu ste hihihi!
  • Limanac

    06.07.2023 10:57
    Opala
    Joj jadni su mi sendvicari sa kometarima, tipa sprovidjena je anketa na protestu.
    Genijalici da je spovedena na protestu bilo bi 100% protiv AV.
    Ajde mozete vo to i bolje ukljucite mastu nemojte samo da prepisujete jedni od drugih.
    Samo i vama je jasno da je ovo istina, da nije tako vodja bi osnovao svoj pokret i raspisao izbore.
    Tone SNS ladja i to je cinjenica.
    Bolje bezite dok jos mozete.
    Ajd sad lupajte minuse, plesite sns marionete plesite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.