Lutovac i Stojković se ne slažu sa izjavom Ćute: Prvo zahtevi, pa onda izbori

Zoran Lutovac i Biljana Stojković ne slažu se sa izjavom Aleksandra Jovanovića Ćute da bi opozicija trebalo da se ujedini oko zahteva za održavanje vanrednih lokalnih izbora u Beogradu u septembru.
Lutovac i Stojković se ne slažu sa izjavom Ćute: Prvo zahtevi, pa onda izbori
Foto: 021.rs
Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je na Tviteru istakao da su za Demokratsku stranku u ovom trenutku prioritetne zahtevi građana na protestima.

"Ako se zahtevi ne ispune, onda da se ide u građansku neposlušnost dok se zahtevi ne ispune, a potom da se formira tehnička vlada koja bi omogućila uslove za slobodne i poštene izbore", naveo je Lutovac reagujući na Jovanovićev predlog iznet u listu "Politika".

"Ovo je lično Ćutino mišljenje. Mi tražimo ispunjenje zahteva protesta pre bilo kakvih izbora", istakla je kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković.
 
Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da je vreme da se stranke koje su formalni organizatori protesta "Srbija protiv nasilja", ujedine oko stava da se održe vanredni beogradski izbori u septembru i istakao da ne treba praviti pauze u održavanju protesta nego ih nastaviti i tokom leta. 
 
"Ove izbore je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao da će biti organizovani do aprila ove godine u razgovoru s Draganom Đilasom (predsednik Stranke slobode i pravde)“, rekao je Jovanović, koji je poslanik i kopredsednik stranke Zajedno.
 
On je objasinio da je potrebno izaći i s jasnim političkim stavovima, koji su, kako je naveo, do sada bili aktivistički. 
 
Po njegovim rečima, nisu potrebne nikakve pauze, već je potrebno nastaviti pritisak na vlast, a da se oni koji na društvenim mrežama navode da bi trebalo da napravimo pauzu do septembra za proteste, javno tako i izjase o tome. 
 
"Ja još nisam čuo ko je od onih koji šetaju po ulicama bio za tako nešto“, naglasio je Jovanović.
  • Професор

    07.07.2023 20:33
    Између редова порука Лутовца је да не сме изаћи на београдске изборе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.