Vučić: Rama uvek dobrodošao u Srbiju, ma kako ponekad imali različite stavove

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič rekao je da će zvanični Beograd nastaviti da razvija prijateljske odnose s Albanijom, uprkos, kako je naveo, ponekad različitim stavovima o pojedinim pitanjima.

"Srbija će dati sve od sebe da nastavi da razvija iskrene i istinski prijateljske odnose s Albanijom", rekao je on na konferenciji za novinare s albanskim premijerom Edijem Ramom.

Vučić je kazao da je Rama "uvek dobrodošao u Srbiju" i to "ma kako ponekad imali različite stavove o pojedinim pitanjima".

Predsednik Srbije je rekao da je s albanskim premijerom razgovorao o svim regionalnim pitanjima i o, kako je kazao, "našim neretko različitim pogledima na situaciju na Kosovu".
 
"Ne mislim da bi bilo ni korektno ni fer da bilo šta iznosim, niti mislim da će on to da čini, o razlikama i eventalno naše poglede ili viđenja kako da se problemi rešavaju", kazao je Vučić.
 
Prema negovim rečima, to će biti ostavljeno za dve države "i dalji tok razgovora tokom večeri".
 
Vučić je kazao i da s Ramom razgovarao i o "Berlinskom procesu" i o inicijativi "Otvreni Balkan", koju su pokrenuli Srbija, Albanija i Severna Makedonija.
  • Djole

    08.07.2023 00:05
    Vodi ga kući ako ti je toliko drag.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija