Vesić u "nenajavljenoj poseti aerodromu": Pozvao sam inspekciju rada, u Srbiji nema zaštićenih

Ministar saobrađaja Goran Vesić bio je u nenajavljenoj poseti aerodromu "Nikola Tesla", posle čega je dopisom nadležnom ministarstvu zatražio da inspekcija rada proveri uslove rada na aerodromu.
Vesić u "nenajavljenoj poseti aerodromu": Pozvao sam inspekciju rada, u Srbiji nema zaštićenih
Foto: 021.rs
"Ne interesuje me što se radi o stranoj kompaniji. Kompanija Vansi će ili popraviti uslove rada zaposlenih, obezbediti dovoljno radnika i platiće ih u skladu sa tržištem ili ćemo preduzeti sve zakonske mere koje državi stoje na raspolaganju. U Srbiji nema zaštićenih", napisao je Vesić na Fejsbuku.
Dodao je da će u ponedeljak imati sa stanak sa direktorom Vansija i zaposlenima, kako bi čuo šta imaju da kažu.
"Tražiću od Vansija da budu sankcionisani njihovi direktori zaduženi za ljudske resurse koji nisu obezbedili dovoljan broj zaposlenih iako su na vreme znali koliko će biti više putnika na aerodromu ove godine", poručio je Vesić.
 
Ministar je obavestio javnost i da je imao sastanak sa Direktoratom za civilno vazduhoplovstvo na kojem je dogovoreno da od ponedeljka, 10. jula, otpočne proces uvođenja novih zemaljskih operatera na aerodrom Nikola Tesla.
 
Ističe da će konkurencija dovesti do toga da se svi trude da pruže bolju uslugu građanima i avio kompanijama, kao i da obezbede bolje uslove za zaposlene.
 
"Putnici i zaposleni na aerodromu Nikola Tesla moraju da budu poštovani i da imaju uslove koje predviđa zakon. Zato ću nastaviti da se svom snagom borim za njih i njihova prava", poručio je Vesić.
  • Gledač

    11.07.2023 01:05
    Zeznuta sitamuacija
    Kontam iz Vansija su zanemeli zbog posete prestručnog ministra za sve,i Makronu predlažu da zove u odaje kolegu da bi nesporazum rešili u četiri oka zbog naših brutalnih zakona koji ih je iznenadio,i sad prosto ne znaju šta će..
  • srki

    09.07.2023 04:38
    a, da odeš do Bora, Majdanpeka?
    Imaš klimu u kolima.
  • Neo NSovac

    08.07.2023 12:59
    Svaka čast
    Aj sada dovedi istu u trenutne aktivne firme što su dobile tendere!

    Jovanjicu takodjer!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija