Tviter dopisivanje Ane Brnabić sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Bundestaga

Premijerka Ana Brnabić poručila je predsedniku Spoljnopolitičkog odbora Bundestaga Mihaelu Rotu da širi govor mržnje protiv Srbije zbog stvari koje isključivo može pripisati svojim saveznicima.
Tviter dopisivanje Ane Brnabić sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Bundestaga
Foto: 021.rs
Rot je na Tviteru naveo da je odavno prošlo vreme kada su Evropska unija i Sjedinjene Američke Države trebalo da preoblikuju svoju strategiju prema Zapadnom Balkanu i Srbiji.
Prema Rotovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić podriva osnovne principe EU, podgreva nacionalizam i mržnju.
"Potrebno nam je hrabro vođstvo, koje će negovati pomirenje, vladavinu prava i demokratiju", ocenio je Rot povodom Vučićeve konferencije za medije, održane u četvrtak.
 
Ana Brnabić je navela da je Rotova poruka "tipičan primer politike 'optužbi u ogledalu'".
 
"To je način da nekome pripišete osobine i namere koje neko priželjkuje za sebe. Optužujete Vučića za nacionalizam i mržnju, iako je on prvi srpski premijer koji je posle 68 godina ugostio predsednika Vlade Albanije i to nazvao istorijskim pomirenjem Srba i Albanaca, što je samo jedna od brojnih stvari koje je učinio u proteklih 10 godina", poručila je Ana Brnabić.
 
Ona je upitala Rota zašto pominjanjem "preoblikovanja strategije" poziva EU i SAD da kazne Srbiju.
 
"Zato što nismo primenili Briselski sporazum? Nismo podržali regionalnu saradnju gradnjom autoputa ka Severnoj Makedoniji, Tirani, Sarajevu, donirali vakcine? U isto vreme podržavate Kurtija, koji je efektivno kreirao poslednji geto u Evropi, gde ljudi mogu biti upucani, uhapšeni, mučeni ili im je zabranjeno da glasaju samo zato što su Srbi", navela je Ana Brnabić.
 
Prema njenim rečima, Kurti je u Berlinu izjavio da Briselski sporazum ne postoji.
 
"To  što radite je efektivan govor mržnje protiv Srbije zbog stvari koje samo i isključivo možete pripisati vašim saveznicima", ocenila je Ana Brnabić.
 
Ona je navela da veruje da to nije bila Rotova namera, ali da je svojim tvitom baš to učinio
  • Limanac

    09.07.2023 08:08
    E neka si mu odbrusila na Tviteru.Tako se ponaša odgovoran državnik.Kakve ambasade i ambasadori, ministarstvo inostranih poslova, zvanična protestna nota.I još štite ubicu Ivanovića.
    Tragikomedija.Čime smo ovo zaslužili?
  • Inače

    09.07.2023 08:05
    Bundestag je Donji federalni dom nemačkog parlamenta i jedino političko telo gde svi stanovnici Nemačke neposredno glasaju pa su funkcioneri Bundestaga jedini u Nemačkoj birani od strane celog Nemačkog naroda. Koji narod, kada, na kojim izborima je u Srbiji glasao za Vas premijerka? Na kojoj izbornoj listi je stajalo Vaše ime i prezime?
  • Jovan

    09.07.2023 07:50
    Kada bi EU zaista bila nezadovoljna Vučićem oni bi ga lako i brzo skinuli sa vlasti. Vidimo da to ne rade onda je jasno da su zadovoljni sa uslovima koje je ovde obezbedio njihovim firmama ostvarivši sve interese zapadnih zemalja u Srbiji. Ostvareni su doduše i interesi istočnih država jedino interes Srbije ne može da se ostvari za nas nije ostalo ništa kada smo sve dali drugima. Takvom politikom A.Vučića su zadovoljni na svim stranama sveta dok je tako on će biti predsednik. Šta će biti sa Srbijom koja se ubrzano prazni i gubi stanovništvo nije baš izvesno ali nema veze o nama niko ne vodi računa najmanje mi sami.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.