Milićević obrazlagao smenu Baste, a nije ga ni pomenuo, ni naveo razlog smene

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Đorđe Milićević izjavio je danas da je vlada kolektivni organ i da bi svi njeni članovi trebalo da sprovode dogovorenu politiku.
Milićević, koji je i v.d. minsitra prosvete, obrazlagao je predlog za smenu ministra privrede Radeta Baste, ali u svom obraćanju nije pomenuo ni Bastu niti tačne razloge za njegovu smenu.
"Vlada ima jasno određenu nacionalnu i državnu politiku i zato je važno da svaki član poštuje tu jasno definisanu politiku i da kroz posao koji je preuzeo i rezultate da svoj doprinos u realizaciji ciljeva i načela. I zato imamo predlog koji je pred vama i kao što je rečeno u obrazloženju koalicioni partneri Jedinstvena Srbija je zatražila razrešenje, uz podršku predsednika Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića", rekao je Milićević u Skupštini Srbije.
Prethodno je ministar rekao da je strateški cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji, da se na Srbiju vrši pritisak da prizna nezavisno Kosovo i uvede sankcije Rusiji, ali da Srbija uspeva da vodi nezavisnu politiku.
 
Predlog za smenu Baste skupštini je podnela premijerka Ana Brnabić, a u obrazloženju piše da Basta treba da bude smenjen zbog iznošenja u javnost stavova suprotnih državnoj i nacionalnoj politici koju sprovodi Vlada Srbije kao i stavova koje ne zastupa program Jedinstvene Srbije i SPS, koalicionih partnera u vladi.
 
Basta je ranije više puta izjavio da Beograd treba da uvede sankcije Moskvi, ali i da lično podržava proteste protiv nasilja koji se nedeljama održavaju u Srbiji.
  • Ns

    10.07.2023 11:32
    Jos jedan kvalitet odlazi u opoziciju :)))
  • Бранислав

    10.07.2023 11:32
    Новосађани добро знају ко је Раде Баста...а видим сад га противници Вучића величају..дакле...свако је добар - само да је против Вучића...смешно и тужно...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija