Milićević: Naredna školska godina počeće u redovnim uslovima

V.d. ministra prosvete Đorđe Milićević izjavio je da će školska godina početi u redovnim uslovima, ali da je važno da se nastavi stručno-pedagoški nadzor nad radom škola i spoljašnje vrednovanje.
Milićević: Naredna školska godina počeće u redovnim uslovima
Foto: Pixabay
Milićević je na sastanku sa načelnicima školskih uprava kazao da bi te uprave trebalo da naprave godišnje planove, a da prosvetni savetnici treba da nastave da prate realizaciju ključnih projekata, kao što je obogaćeni jednosmenski rad u školama, prenelo je ministarstvo u saopštenju.
Govoreći o realizaciji završnog ispita, Milićević je na stručnom skupu posvećenom sumiranju rezultata rada u školskoj 2022/23. godini, rekao da su svi u sistemu dali "svoj maksimum" da se uspešno realizuje.
Prema njegovim rečima, ove godine je bilo dodatnih poboljšanja i novina u pogledu korišćenja platformi za škole, učenike i roditelje i završni ispit je uspešno realizovan.
 
Milićević je ocenio i da nije bilo propusta koji bi doveli u pitanje kvalitet i regularnost završnog ispita i sistem upisa u srednju školu.
 
Školska godina 2022/23. završena je ranije odlukom Vlade Srbije, nakon masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".
  • Marko

    11.07.2023 07:41
    Zaustavna traka
    Prvo Zakonom omoguciti opciju kucnog obrazovanja. U vremenu povecanog vrsnjackog nasilja i potpunog kolapsa sistema obrazovanja i erozije morala, hocemo da zastitimo nasu decu skolovanjem na daljinu. Ostavite bar jednu zaustavnu traku nama kojima je porodica i vaspitanje dece vaznije od sticanja materijalnih dobara.
  • White

    11.07.2023 07:13
    Stvara se privid da je sve u redu,kao da se nista nije dogodilo. Velika steta je napravljena,ovi je sigurno nece popraviti...
  • Možda

    11.07.2023 07:02
    Počne
    A možda i ne! Zavisi šta vrhovni odluči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.