Inspektor Mitić u svom iskazu o Jovanjici: Godinama traje pritisak državne mašinerije

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje u predmetu "Jovanjica", a svoj iskaz dao je načelnik operative Četvrtog odeljenja beogradske policije Dušan Mitić.
Mitić je, odgovarajući na pitanja branilaca prvooptuženog Predraga Koluvije, rekao da godinama traje pritisak na radnike tog odeljenja i da je u to uključena "državna mašinerija", uključujući i medije.
"Nisam imao ranije iskustva da državna mašinerija može da ugrozi moju i bezbednost mojih kolega", naveo je Mitić.
Istakao je da je pritisak u medijima počeo 2020. i 2021. godine novinskim člancima, u kojima su bila pitanja koja su im postavljana na poligrafu, kao i da ga je testirao brat Ivice Kojića, šefa kabineta Aleksandra Vučića.
 
Mitić je negirao tvrdnje Koluvije da su ga terali da optuži za sve Andreja Vučića i Zvonka Veselinovića, dodavši da je to bilo jedno od pitanja na poligrafu u Sektoru unutrašnje kontrole, koje su svi ispitivani prošli.
 
Kako je ocenio, postupajući tužilac u istrazi ponekad se "ponašao kao branilac" Koluvije.
 
Mitić je istakao da je izjava u martu 2020. godine bila davana "u specifičnom ambijentu", što je pokušao nekoliko puta tokom pretresa sa naglasi, jer je tužiocu u tom momentu "najbitnija tema bila da li je prvooptuženi Predrag Koluvija koristio mobilne telefone ili nije".
 
On je dodao da je bio na pretresu terena i da nije mogao da vidi da li je Koluvija nekog zvao ili ne.
 
Mitić je rekao i da je u kancelariji Koluvije na "Jovanjici" pronašao ovlašćenje Vojnoobaveštajne agencije po kojem je Koluvija potpukovnik službe.
 
Pre početka njegovog svedočenja ispred zgrade Specijalnog suda okupili su se građani koji su mu iskazali podršku, kao i predstavnici proevropske opozicije koji su na konferenciji za novinare ponovili podršku inspektorima Dušanu Mitiću i Slobodanu Milenkoviću koji su otkrili slučaj "Jovanjica", uz zahtev da se do kraja ispita ko su nalogodavci za uzgajanje marihuane na privrednom dobru "Jovanjica", čiji je vlasnik Predrag Koluvija.
  • M

    11.07.2023 16:23
    M
    Gde je Policija da podrži i stane iza svojih Čestitih i Hrabrih kolega?! Nema…sve se prodalo za malo materijalnog neznajuci da ce desetostruko sve to vracati…eee Srbi…
  • Predragg

    11.07.2023 15:36
    Ko li bi mogao biti nalogodavac i ko kontrolise sve u kolumbijskoj srbiji ?
  • Ako podvučemo crtu

    11.07.2023 14:53
    @Smejurija
    "Proevropska opozicija daje podrsku...zemljo otvori se i gutaj nas sve."

    Za vreme trajanja ovog režima Srbi više ne žive gde su vekovima živeli a u poslednjih deset godina samo u Srbiji se broj stanovnika smanjio za milion građana.
    Dok je vrdalame na vlasti zemlja ne mora da se otvara - progutani smo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija