RTS nakon Memedovićevog otkaza: "Potera" i "Sasvim prirodno" ostaju na našem programu

Radio-televizija Srbije oglasila se nakon vesti da čuveni voditelj Jovan Memedović posle više od 30 godina odlazi sa te televizije.
RTS nakon Memedovićevog otkaza: "Potera" i "Sasvim prirodno" ostaju na našem programu
Foto: 021.rs
Kolektiv izražava žaljenje zbog toga što je Memedović, koji je, kako kažu, doprineo ugledu RTS-a, prekinuo radni odnos.
"Njegov odlazak je posledica Etičkog kodeksa koji je Upravni odbor usvojio uprkos osporavanju stručnih službi RTS-a, jer su pojedine odredbe u suprotnosti sa zakonima i programskim interesima javnog medijskog servisa, čime se urušava status i nanosi šteta našoj kući", navodi RTS.
Kolegijum Radio-televizije Srbije dodaje da emisije Sasvim prirodno i kviz Potera ostaju na programima RTS-a sa Memedovićem kao zaštitnim licem, angažovanim od strane izvršnih produkcija.
 
Podsetimo, vest o Memedovićevom otkazu objavila je njegova koleginica sa RTS-a i poslanica Demokratske stranke Tatjana Manojlović.
 
Razlog je Etički kodeks RTS koji je Upravni odbor na čelu sa Brankom Klanščekom usvojio krajem prošle godine, a prema kojem je zaposlenima na javnom servisu zabranjeno da rade i u emisijama spoljne produkcije. Problem u Memedovićem slučaju je emisija "Potera".
 
U izjavi za Nova.rs Klanšček kaže da je informaciju o Memedovićevom otkazu dobio od bivše urednice zabavnog programa RTS Olivere Kovačević na sednici Programskog saveta.
 
Memedović se do sada nije oglašavao.
  • Pola familije

    30.01.2024 19:50
    Zaposlio
    Jadan, pola Memedovića rođenih Cg Bg radi na RTS, srpskoj TV. Nije čudo da ta TV uvek radi protiv Srba.
  • Zika zivac

    13.07.2023 09:00
    Uzbuna
    Pitanje gde su bila ta gospoda kad se donosilo pravilo? Nigde. Uzivali negde. Bice tu jos prasine...
  • Zebra

    11.07.2023 22:10
    Rts je odavno režimska televizija. A nažalost ovaj režim sve što radi, radi na štetu građana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija