Novi protest "Srbija protiv nasilja" u subotu u Beogradu, obraćanja ispred Palate pravde

Šef poslaničke grupe Zeleno - levi klub iz Ne davimo Beograd Radomir Lazović najavio je da će se naredni protest "Srbija protiv nasilja" održati u Beogradu u subotu, 15. juna, kao i u još 30 gradova.
Novi protest "Srbija protiv nasilja" u subotu u Beogradu, obraćanja ispred Palate pravde
Foto: 021.rs
Lazović je rekao da će protest početi u 19 sati ispred zgrade Skupštine Srbije, odakle će protestna kolona krenuti ulicama Kneza Miloša i Nemanjinom, pored zgrade Vlade Srbije ka "spomeniku korupciji", kako je nazvao spomenik Stefanu Nemanji, kod bivše glavne železničke stanice, a zatim Savskom ulicom do Palate pravde.
Prema njegovim rečima, ispred Palate pravde okupljenima će se obratiti "istaknuti pravnici koji se bave pravom i pravdom", nakon čega će protestna kolona produžiti do Mostarske petlje, gde će biti blokiran međunarodni auto-put koji prolazi kroz Beograd.
"U prethodnim danima mogli smo da vidimo ozbiljna, važna i uznemirujuća saznanja, da je šef BIA (Aleksandar Vulin) umešan u trgovinu narkotika, a da je prethodni šef BIA (Bratislav Gašić) trebao da bude uhapšen zbog slučaja 'Jovanjica'. Ovo prevazilazi do sada po dubini povezanost vrha Srpske napredne stranke sa kriminalom. Ovaj kriminal, u koji je umešan državni vrh se preliva preko granice, čak međunarodne agencije moraju da upozoravaju s kolikim kriminalcima imamo posla", kazao je Lazović.
 
On je rekao i da se čini da je na protestima "Srbija protiv nasilja" postignut konsenzus, slaganje, "koje prevazilazi i partije i neke druge društvene pripadnosti, koje kaže da se Srbija mora okrenuti od nasilja".
  • Velja

    12.07.2023 18:02
    realno
    Ako zelimo da nam deca budu zdrava potrebno je da imamo normalno drustvo u kome ce deca odrastati. Ovo zaludjivanje naroda od strane opozicije ima potpuno suprotan efekat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.