Novac oca dečaka koji je počinio masakr u OŠ na Vračaru u depozitu javnog izvršitelja

Viši sud usvojio je predlog članova porodice ubijenih u OŠ Vladislav Ribnikar i naložio Narodnoj banci da novac kojim raspolaže V. K, otac dečaka koji je počinio ubistva, prenese u depozit izvršitelja
Novac oca dečaka koji je počinio masakr u OŠ na Vračaru u depozitu javnog izvršitelja
Foto: 021.rs
Novac će do visine imovinsko-pravnih zahteva oštećenih, članova porodice ubijenih, biti u depozitu javnog izvršitelja, gde će se čuvati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka, prenosi RTS.
Protiv tog rešenja dozvoljena je žalba koja ne zadržava izvršenje rešenja.
Punomoćnik devet oštećenih u krivičnom postupku stavio je predlog da se takva mera donese, a sud je cenio da postoji opasnost po potraživanju oštećenih, odnosno verovatnoća da će bez ovakve privremene mere okrivljeni osujetiti ili znatno otezati naplatu oštećenih tako što će otuđiti, prikriti svoju imovinu ili raspolagati njom na neki drugi način, ne narušavajući time načelo srazmernosti.
 
Načelo srazmernosti znači da V. K. nije zaplenjen sav novac, već samo onoliko koliko je potrebno da se obezbede imovinsko-pravni zahtevi u krivičnom postupku.
 
V. K. je već zabranjeno da upravlja nepokretnostima.
 
On se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično delo krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.
 
U odnosu na M. K, majku dečaka, sud je doneo dve privremene mere kojima joj zabranjuje da nepokretnosti stavi pod hipoteku ili da ih proda.
  • V

    12.07.2023 21:03
    Garant ste kao i ja mislili da vam je novac siguran u banci.

    Neke stvari se nikada ne manjaju.

    Mozda je zato i Svajcarska postala to sto jeste jer mi ostali nismo hteli!
  • Miki

    12.07.2023 20:29
    Uz svo poštovanje prema žrtvama i porodicama, nije mi jasno kako je ovo zakonski moguće?! Valjda bi trebalo da se po pravosnažnosti presude protiv oca ili majke oštećeni upute na parnični postupak čiji je osnov ta prethodna presuda.
  • BGD 011

    12.07.2023 20:09
    "Načelo srazmernosti znači da V. K. nije zaplenjen sav novac, već samo onoliko koliko je potrebno da se obezbede imovinsko-pravni zahtevi u krivičnom postupku." Samo onoliko koliko kosta deciji zivot. A koliko kosta? Van pameti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.