SBB namerava da proširi poslovanje u Srbiji i traži jednake uslove

SBB kompanija poziva sve nadležne institucije u Srbiji da im omogući jednake uslove na tržištu koji su predviđeni Ustavom i zakonom, kako bi mogli da prošire mrežu.

Kako se navodi u saopštenju, SBB sada pruža usluge u 35 gradova, a žele da budu dostupni na celoj teritoriji Srbije, kako bi svi građani mogli da imaju slobodan izbor operatora čije usluge žele da koriste.

"Zahtevamo da država Srbija konačno počne da primenjuje svoje zakone i prestane sa opstrukcijama, da nam omogući korišćenje optičke infrastrukture državnog operatora pod istim uslovima pod kojima je omogućila to i operatorima A1 i Yettel, da nam obezbedi korišćenje mreža mobilnih operatora koji koriste frekvencije kao opšte dobro pod jednakim uslovima, kao i da organizuje aukciju za 5G mrežu gde će sve zainteresovane strane imati jednaku šansu da dobiju licencu za mobilne usluge", piše u saopštenju SBB-a.

Otvaranje mobilnih mreža i fer konkurs za dozvole za spektar su neophodni, tim pre što je nedavno broj pružalaca usluga sveden sa četiri na tri, od kada je Telekom Srbija akvizirao Globaltel Željka Mitrovića, čime je građanima još više sužena mogućnost izbora, dodaje se.
 
"Od kada su u javnost plasirane vesti da se SBB prodaje, svakodnevno se susrećemo sa pojačanim opstrukcijama na terenu, kao i pokušajima obmanjivanja naših korisnika od strane konkurencije. Želimo još jednom da istaknemo - SBB kompanija se ne prodaje, ostaje u vlasništvu United Grupe, jednog od najvećih telekomunikacijskih i medijskih operatora u Jugoistočnoj Evropi i imamo nameru da proširimo naše poslovanje u Srbiji", poručuju u kompaniji. 
 
SBB je do sada uložio preko 900 miliona evra u Srbiju, a 300 miliona evra investirali su u digitalizaciju mreže. 
 
"Kao kompanija koja zapošljava oko 1.800 radnika i plaća godišnje poreze u milionskim iznosima, verujemo da naše buduće ulaganje u privredu Srbije može biti dobro za sve njene građane. Jedino na čemu inistiramo je mogućnost da radimo slobodno bez opstrukcija i da imamo jednak tretman na tržištu u skladu sa zakonima Republike Srbije", zaključuje se u saopštenju.

Podrži 021

021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Teme

SBB

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Od sutra isplata 20.000 dinara penzionerima

Penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, kao i deci sa invaliditetom - sutra će početi isplata 20.000 dinara državne pomoći.