Jedinstvena naplata putarine od septembra i sa Hrvatskom

Potpisan je Memorandum o poslovnoj saradnji između "Puteva Srbije" i "Hrvatskih autocesta", kojim će biti omogućena integrisana naplata putarine na auto-putevima kroz dve zemlje.
Jedinstvena naplata putarine od septembra i sa Hrvatskom
Foto: 021.rs
Kako je prilikom potpisivanja ovog dokumenta rečeno, od septembra će vozači iz Srbije i Hrvatske prolaziti naplatne rampe u obe zemlje bez čekanja.
"Mi smo početkom jula pokrenuli proces integrisane naplate između Srbije i Severne Makedonije i već imamo fantastične rezultate. Preko 12.000 prekonfiguracija, a svakog dana imamo oko hiljadu novih koji vrše prekonfiguraciju. Od septembra meseca ćemo imati to i sa Hrvatskom, tako da će svi oni koji imaju srpske tagove moći da bez ikakvih problema prolaze rampe u Hrvatskoj, a oni koji imaju hrvatske tagove moći će da prolaze rampe u Srbiji bez čekanja", rekao je nakon potpisivanja Memoranduma ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.
U Srbiji postoji oko 700.000 korisnika elektronskih tagova za naplatu putarine.
  • BorisDe

    21.08.2023 20:01
    Cena naprave ne ide u punjenje
    Platis skupu napravu a ni deo ne ide za punjenje na tu karticu.
  • Toma

    13.07.2023 12:54
    sfrj
    Živeli u jednoj državi a danas se oduševljavamo normalnim stvarima. Unazadili se 100 godina da bismo sada obične stvari iz onog sistema proglašavali epohalnim dostignućima.

    Za to ste glasali.
  • Redovan putnik

    13.07.2023 11:10
    Idemo
    I do sad sam koristio njihov ENC ali ovo će mnogo olakšati život i put obzirom da često prolazim kroz Cro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija