Tepić: Šta rade institucije u Srbiji povodom teških optužbi protiv Vulina

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić postavila je danas pitanje šta rade institucije u Srbiji po pitanju Aleksandra Vulina.
Tepić: Šta rade institucije u Srbiji povodom teških optužbi protiv Vulina
Foto: 021.rs
Kako je ocenila, otpužbe SAD za šefa BIA Aleksandra Vulina su toliko teške, za organizovani kriminal "kao da se sam organizovao, za umešanost u trgovinu drogom - kao da je sam sa sobom trgovao".
"Sve to podrazumeva čitavu mrežu učesnika. Umesto toga da tužilac pokrene istragu i da imamo reakciju kada ceo sistem treba da odbrani svoju čast, imamo Aleksandra Vučića koji ide na televiziju Pink kod Željka Mitrovića, kuma tog Aleksandra Vulina, da priča o tom Vulinu, dakle, kod Mitrovića za kog se takođe vezuju narkotici kao i za Vulina", rekla je Tepić na N1.
Ona je navela da je Vulin u Vladi "neprestano" od kada je Srpska napredna stranka na vlasti.
 
Tepić je u narednih sedam do deset dana najavila formiranje anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti i činjenica koje su dovele do dva masovna ubistva u Srbiiji početkom maja. Odbor bi trebalo da počne da radi ubrzo potom.
 
"Insitisraću na tome da pred anketni odbor pozovem predstavnike dve 'fabrike zla' - Pinka i Hepija, predstavnicu REM-a Oliveru Zekić, Više javno tužilaštvo koje je 2020. oslobodilo ubicu iz Mladenovca, ali i predstavnike policije, bivšu i sadašnju direktorku škole 'Vladislav Ribnikar', ali i sve druge aktere koji su na neki način imali odgovornost pre, tokom i nakon tragedija, da pred očima javnosti svedoče", navela je ona.
 
Ocenila je da su odgovornost i krivica sada usmereni na ubice, ali da postoji osnovana sumnja da je sistem "zakazao" i da je nasilje nakon tih događaja eskaliralo.
 
"Nisu mogli više da se nose sa nasiljem u školama i onda su (vlasti) presekli i završili školsku godinu, otprilike nema škole - nema nasilja", ocenila je ona.
  • Обсервер

    14.07.2023 12:06
    Тужитељи
    Сама морална громада су тужитељи, показали се одавно.
  • Ns

    14.07.2023 09:19
    Ns
    Svi u kompletu na celu sa nesposobnom opozicijom.Dosta ste zamajavali narod.
  • Mile Mučibabić

    14.07.2023 09:02
    A sta bi trebali da rade? Da ga tuže tetki? Pa Vulin jeste institucija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija