Gužve na granicama zbog sezone godišnjih odmora: Gde se najduže čeka?

Putnička motorna vozila na graničnom prelazu Gradina na izlazu čekaju 100 minuta, na Horgošu na ulazu 60 minuta.
Gužve na granicama zbog sezone godišnjih odmora: Gde se najduže čeka?
Foto: 021.rs
Na graničnom prelazu Preševo putnička vozila i autobusi na izlazu čekaju 40 minuta, a na Gostunu putnička vozila na izlazu čekaju 30 minuta, saopštila je Uprava granične policije Republike Srbije.
Teretna vozila na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci na izlazu čekaju 120 minuta, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.
Navedeno zadržavanje teretnih vozila je posledica rada susednih graničnih organa. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.
 
Prema poslednjim informacijama, na naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.
 
Kako javlja RTS, iz Mađarske u Srbiju je tokom noći ušlo 14.000 putnika u 3.500 automobila i 55 autobusa, 90 odsto njih je bilo sa stranim pasošima.
 
Građanima se preporučuju alternativni prelazi. Produženo od 7 do 24 sati, petkom, subotom i nedeljom radi granični prelaz Bajmok. 
 
Ogromna gužva je na Gradini, u ovom trenutku zadržavanja su od 60 do 90 minuta. Za vozilo je otvoreno pet traka i jedna za autobuse.
 
Čeka se i na međuprostoru i na samom prelazu na bugarskoj granici.
 
Na Horgošu, na ulazu i izlazu u našu zemlju iz Mađarske se čeka oko dvadeset minuta.
 
Da bi se na susednom graničnom prelazu Reske izašlo iz Mađarske, potrebno je između 60 i 90 minuta.
  • @ Vlada

    15.07.2023 17:31
    Poenta i jeste u tome da smo kojim slučajem pre 30 godina igrali pametno a ne na kartu šovinizma, sada bi i mi bili u EU i bili bi deo Šengena tako da se na Horgošu ne bi čekao ni jedan sekund a kamoli dva, tri, pet, deset sati.
    Ali. i smo izabrali da pravimo Veliku Srbiju, da gazimo Slovence, Hrvate, bosanske muslimane, Albance, . . . pa smo zbog takve politike završili u šupku Evrope gde ćemo još ko zna koliko dugo ostati.
  • Vlada

    15.07.2023 13:59
    @pawlle
    U Evropi tj u zemljama Šengena ne postoje granicni prelazi, zato se i ne čeka. Najveće guzve su na ulazu u Bugarsku jer njihovi carinici moraju striktno da postuju granicne procedure ulaska jer su EU. Isto je sa Madjarima u kontra smeru. Nase boli uvo za tranzitne putnike i zavrsavaju svako vozilo za minut. Siguran sam da ti nisi mrdnuo dalje od svog šora pa ti je samo važno da nekog pljunes i ako nemas pojma o cemu govoris. Vikendom je orgoman broj vozila i putnika i to niko ne moze brze da obradi. P.S. To sto nekog nazivas bolidom, najvise govori o tebi.
  • @ pawlle

    15.07.2023 11:46
    Čuj, to je još i premija ako čekaš sat, dva na granici. Uskoro će početi da se čeka i po pet sati i tako sve do septembra.
    To ti je to kada mi ne želimo u EU.
    Evo Hrvatska ove godine beleži veći rast turizma u odnosu na prethodne godine jer su ušli u Šengen i ukinuli granične prelazer ka Mađarskoj i Sloveniji.
    A to znači da više nemaju kilometarske kolone na ulazu u Hrvatsku što je ranijih godina odbijalo veliki broj turista da se upute ka Dalmaciji i Istri.
    Ali mi želimo da budemo ruska gubernija. Tako nam i treba. Već preko 30 godina stalno idemo kontra svetu. Ostali smo rupa.
    Kada je cela Evropa pre 34 godine slavila rušenje Berlinskog zida, jedino su Srbi rešili da zadrže komunizam i da budu do kraja uz Moskvu.
    I dan danas smo uz tu Moskvu koja je čista propast za Srbiju.
    Srbi se pale na Putuna, Prigožina, Lukašenka, brata Sija i ostalih crvenih diktatora, za to vreme svet živi svoj život a Srbi rešili da sami sebe sahrane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.