SSP o izjavi Miščević o ispunjenju kriterijuma za EU do 2025: Danas nije 1. april

Izjava ministarke Tanje Miščević da Srbija do 2025. može ispuniti kriterijume za pristupanje EU bi imala smisla samo kada bi danas bio 1. april, ocenjuju u Stranci slobode i pravde.
SSP o izjavi Miščević o ispunjenju kriterijuma za EU do 2025: Danas nije 1. april
Foto: 021.rs
"Vlada, čiji je funkcioner gospođa Miščević, je evropske integracije Srbije pre pet godina praktično zaustavila jer je najvećim delom odustala od sprovođenja evropskih reformi u zemlji. To nedvosmisleno govore izveštaji Evropske komisije u kojima crno na belo stoji da u 20, odnosno skoro dve trećine, pregovaračkih poglavlja u 2022. godini nije bilo nikakvog napretka ili je on bio vrlo skroman", kaže Peđa Mitrović, generalni sekretar SSP.
Navodi da, "iako Vlada krivca za spor put Srbije ka EU hronično nalazi u zamoru EU od proširenja, istina je da od 2018. do danas gotovo nema oblasti u društvu u kojoj je ostvaren bilo kakav suštinski napredak ka evropskim standardima bez čega nema članstva". 
"Zato se izjava Tanje Miščević može shvatiti kao izrugivanje ne Briselu i zdravoj logici, pošto je svakome jasno da se u periodu kraćem od godinu i po dana ne mogu sprovesti sve tražene reforme, već većini građana Srbije koja podržava učlanjenje u EU", zaključuje Mitrović. 
  • Професор

    17.07.2023 11:19
    Не знаш ко је гори од ове две групације(Вучић,Ђилас) које нас гурају у ЕУ.
    Ало пробудите се јер је већина против приступања а да се одржи референдум сигурно за приступање БРИКС-у је 51% а вероватно још 22%. Тако да не смарајте нас више са ЕУ!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija