Ministarstvo spoljnih poslova kupuje zastave i jarbole za 1,6 miliona dinara

Ministarstvo spoljnih poslova planira kupovinu zastava Republike Srbije i stranih zemalja (za unutrašnju dekoraciju, jarbole, automobile).
Ministarstvo spoljnih poslova kupuje zastave i jarbole za 1,6 miliona dinara
Foto: 021.rs
Ministarstvu su potrebne zastave različitih dimenzija, a ugovor će obuhvatiti i uslugu šivenja, štampanja na odabranim materijalima, završnu obradu, izradu jarbola, ukrasnog vrha, drvenog postolja, lakiranje, poliranje, vidi se iz dokumentacije na Portalu javnih nabavki, a prenosi Nova ekonomija.
Procenjena vrednost javne nabavke je 1,6 miliona dinara, a u tenderskoj dokumentaciji Ministarstvo je dalo okvirne količine zastava, stalaka, postolja koje je potrebno izraditi i isporučiti.
Između ostalog, potrebno da se izradi i isporuči (okvirno) 150 zastava Srbije i stranih zemalja čije su dimenzije 300X150 centimetara, kao i dve zastave Srbije za jarbol dimenzija 300×400 centimetara.
 
Dalje, Ministarstvo potražuje i (okvirno) 130 zastava Srbije i stranih zemalja za automobil (dimenzija 40×24 centimetara) i 250 stonih zastava (čije su dimenzije 20×10 centimetara).
 
Deo nabavke su i stalci (mesingani i inoks), postolja, koplje, trobojne lente.
 
Ugovor sa izabranim ponuđačem trajaće jednu godinu. Rok za podnošenje ponuda je 24. jul.
 
Ministarstvo je prethodnu nabavku zastava i jarbola ugovorilo krajem 2022. godine. Tada je ugovor vredan 1,5 miliona dinara (bez PDV-a) zaključilo sa firmom "Textile Printing Team".
 
Nabavku državnih zastava i jarbola Ministarstvo je sprovelo i 2021. godine, i tada je ugovor, vredan 1,3 miliona dinara (bez PDV-a) dodeljen firmi "Textile Printing Team".
  • pajo patak

    16.07.2023 19:16
    davno pevao
    pokojni Marko Brecelj: svuda ljudi, svuda zastave ...
  • Miroslav

    16.07.2023 17:06
    Srce mi od radosti zaigra kada vidim da u ministarstvu rade iskrene patriote koje vole svoju zemlju.
    Hvala vam dobri ljudi, jos i vise trosite i nemojte stedeti.
    I onaj jarbol za zastavu najveci na svetu ikad, da se napravi pa ce nam biti puno srce i dusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija