RHMZ objavio kada će nevreme iz Hrvatske i Slovenije doći do Srbije i koji delovi su na udaru

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je večeras upozorenje zbog jakog grmljavinskog vremena koje je ranije danas pogodilo Hrvatsku i Sloveniju.
RHMZ objavio kada će nevreme iz Hrvatske i Slovenije doći do Srbije i koji delovi su na udaru
Foto: 021.rs
Navodi da će do granice sa Srbijom ovaj grmljavinski sistem doći oko 19 časova.
RHMZ je naveo da se jako grmljavinsko nevreme iz Zagrebačke regije u Hrvatskoj brzo izmešta ka Osječkoj regiji, a potom se premešta dolinom Save ka Srbiji.
 
Navodi se da se crveni stepen upozorenja izdaje najpre za Srem, Mačvu i donje Podrinje, gde se dolazak nevremena očekuje do 19 časova, a odakle će se preko juga Vojvodine, zapadne Srbije, Šumadije i Beograda premeštati na istok.
 
Na području zahvaćenom nevremenom mogu se očekivati kratkotrajno veoma intenzivni pljuskovi, krupan grad, jaka grmljavina, ali i olujni i orkanski udari vetra koji mogu pričiniti značajnu materijalnu štetu, ugrožavajući bezbednost ljudi i životinja, saopštio je RHMZ. 
 
"Do granice sa Srbijom nailazak grmljavinskog sistema očekuje se oko 19 časova", naveo je RHMZ.
 
Slovenački mediji su danas preneli da je jedna žena stradala na Bledu tokom jake oluje koja je danas popodne pogodila Sloveniju.
 
Nakon Slovenije, ovo nevreme je zahvatilo i Hrvatsku. U Zagrebu su, kako su preneli lokalni mediji, dve osobe nastradale tokom olujnog nevremena.
 
Širom Zagreba vetar je lomio grane, obarao mobilijar po ugostiteljskim objektima, a zabeležene su i velike gužve u saobraćaju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.