Dačić: Ko danas može da ospori kvalitete Slavice Đukić Dejanović?

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik SPS Ivica Dačić obrazložio je u Skupštini predlog da Slavica Đukić Dejanović bude postavljena za ministarku prosvete.
Dačić: Ko danas može da ospori kvalitete Slavice Đukić Dejanović?
Foto: 021.rs
Dačić je naveo da ona poseduje sve kvalitete koji su bitni za onoga ko će voditi taj resor.
Dačić je rekao da je ona menjala i predsednika Srbije Borisa Tadića i upitao "ko danas može da osporava njene kvalitete".
"Ne očekujem da glasate za nju, morao bih da preispitam svoju odluku kada biste vi glasali za nju, morao bih da se zapitam čija je", kazao je Dačić, obraćajući se opoziciji.
 
Kako je naveo, pitanje je da li će Đukić Dejanović imati prilike da govori o obrazovnom sistem u celini, da li će moći nešto da uradi i koliko je dug mandat pred njom.
 
"Ona je bila profesorka univerziteta, direktorka u zdravstvenom sistemu, nije bila samo na političkim funkcijama. Mislim da je ona primer pristupa koji može da dovede to toga da se situacija relaksira i da razmišljamo strateški u narednom periodu i to je dobro kadrovsko rešenje, ne samo političko", rekao je Dačić.
 
Dodao je da je Đukić Dejanović bila predlog SPS na osnovu sporazuma sa Srpskom naprednom strankom i da je premijerka, koja je iznela predlog, sarađivala sa njom i poznaje njen rad. 
  • AM

    21.07.2023 10:29
    Dobar kandiag
    Mislim da SPS ima najskolovanije kadrove
    Pogledajte sta je ko rekao u Skupstini od opozicije za nju ,ništa loše -čisto formalno nešto da su protiv
    Žena je skroz na mestu ,znam ljude koji se radili sa njom
  • Dulle

    21.07.2023 07:05
    A ko ne može, ovo prelazi granice normalne države, gde god je stigla nanela štetu narodu, isto kao i ti,
  • Idiot

    20.07.2023 22:56
    Koga briga za prosvetu.Doticna radi da popuni koalicioni sporazum i privatne dzepove.Ima od ranije penziju preko 1000 evra ,plus bezbroj funkcija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija