Gondola "Novak Đoković" na trasi od sedam kilometara

Opština Vrnjačka Banja stavila je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije (PDR) gradnje gondole koja će povezivati centar Vrnjačke Banje sa planinom Goč.
Gondola "Novak Đoković" na trasi od sedam kilometara
Foto: Pixabay
Kako se navodi u elaboratu koji je izradila firma "Set" iz Šapca, plansko područje prostire se preko četiri katastarske opštine – Vrnjačka Banja, Lipova, Novo Selo i Goč, objavila je eKapija.
Ističe se da se ovim elaboratom definiše novo područje obuhvata, pa je PDR "Gondola" obuhvatio i deo urbanističke celine Centar, s obzirom da je početna stanica predviđena na lokaciji pored parka i izvora "Slatina".
Trenutno se parcela opredeljena za početnu stanicu buduće gondole koristi kao parkovska površina sa igralištem i parkingom, a neposredno uz nju su hoteli i apartmani.
 
Najveći deo trase buduće gondole se nalazi u neizgrađenom području na obroncima planine Goč i prelazi preko bujne vegetacije. Na potezu od skoro sedam kilometara je uglavnom šumsko zemljište uz planinske potoke i reke.
 
Planirano je da gondola prolazi trasom dužine 6,83 kilometara, uz visinsku razliku od oko 780 metara između polazne i izlazne stanice.
 
Kako je ranije najavljivano, gondola, koja će poneti ime Novaka Đokovića, trebalo bi da ima 108 kabina rasklopnog tipa, kapaciteta za 10 osoba i nosače za ski opremu.
 
Na međustanici i izlaznoj stanici u planu su i restoran, suvenirnica, bob na šinama i ziplajn.
  • Ime, kao alibi

    23.07.2023 10:16
    "Najvažnije" je ime. Ko je kum?
    Parcelu koja se koristi kao parkovska površina sa igralištem i parkingom obavezno pretvoriti u početnu stranicu buduće gondole. I poseci svo drvece u bližoj i daljoj okolini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.