Skupštinski odbor dao saglasnost da se zaposle još 74 državna službenika

Administrativni odbor Skupštine Srbije dao je saglasnost da se zaposle ukupno 74 osobe u nekoliko institucija, zbog povećanog obima posla.
Skupštinski odbor dao saglasnost da se zaposle još 74 državna službenika
Foto: Pixabay (ilustracija)

Data je saglasnost za zapošljavanje u instituciji poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Državnoj revizorskoj instituciji (DRI) i komisijama za zaštitu konkurencije i kontrolu državne pomoći.

Institucija poverenika za informacije od javnog značaja tražila je saglasnost za zapošljavanje 26 osoba na neodređeno vreme, poverenika za zaštitu ravnopravnosti sedam, DRI 34, Komisija za zaštitu konkurencije dve, a Komisija za kontrolu državne pomoći pet osoba.
 
Sredstva za isplatu njihovih zarada su obezbeđena.
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović rekao je da već duže vreme postoji velika potreba za povećanjem broja zaposlenih u toj instituciji.
 
On je naveo da su se prethodne tri, četiri godine desile dve značajne normativne promene.
 
Usvojen je novi Zakon o zaštiti podataka o ličnosti koji je značajno proširio ovlašćenja poverenika koja je on imao u ovoj oblasti do sada, a druga normativna promena su izmene Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja koje su usvojene 2021. godine i počele da se primenjuju u februaru 2022. godine.
 
Marinović je dodao da je ovoj instituciji potreban veći broj zaposlenih i zato što otvaraju kancelarije poverenika van Beograda.
 
Predsednik Saveta DRI Duško Pejović rekao je da je potrebno da Odbor da saglasnost za zapošljavanje ukupno 34 osoba u DRI, od kojih 30 sa visokim obrazovanjem, a četiri sa završenom srednjom školom zbog povećanog obima posla.
 
On je rekao da u DRI radi 321 osoba, od toga je 11 funkcionera.
 
Pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti Đurđa Janićijević rekla je da ta institucija trenutno ima 36 stalno zaposlenih osoba i ukazala da se obim poslova poverenika stalno povećava i da zato traže saglasnost da u toku ove godine zaposle još sedam osoba.
 
Predstavnik Komisije za zaštitu konkurencije Mile Uzunovski rekao je da bi zbog obavljanja poverenih poslova ta instituciju, u kojoj su trenutno zaposlene 54 osobe, četiri člana saveta i predsednik, trebalo da zaposli još dve osobe.
 
Sekretar Komisije za kontrolu državne pomoći Luka Milošević rekao je da je ta komisija podnela zahtev za zapošljavanje pet osoba.
  • Koloss

    24.07.2023 14:39
    Ajde izbacite računare, vidiš ničemu ne služe, osim igrica i hot sadržaja za "uposlenike", plaćaj narode parazite,
  • Sabahudin

    24.07.2023 05:44
    Omerović
    Mislim da ste izostavili 2 ispred broja navedenog u tekstu. Dešava se...
  • Nikola

    23.07.2023 22:32
    Još parazita na grbaču siromašnog naroda!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija