Slavica Đukić Dejanović izglasana za ministarku prosvete

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izabrana je danas za novu ministarku prosvete.
Slavica Đukić Dejanović izglasana za ministarku prosvete
Foto: 021.rs
Za nju je u javnom glasanju u Skupštini Srbije glasalo 149 poslanika, 40 je bilo protiv i petoro uzdržanih od 194 prisutnih poslanika.
Đukić Dejanović je odmah pred poslnicima položila zakletvu i time počela ministarski mandat.
Slavica Đukić Dejanović (72) je završila Medicinski fakultet i specijalizirala psihijatriju, bila je poslanica u sedam mandata u republičkoj i saveznoj skupštini, više puta obavljala je funkciju ministra, a do sada je bila specijalna savetnica Predsednice Vlade Srbije.
 
Đukić Dejanović je na mestu ministra prosvete zamenila svog stranačkog kolegu Branka Ružića koji je podneo ostavku u maju, nekoliko dana posle masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".
  • ZZ

    01.09.2023 14:41
    Slavica dgukic dejanovic
    Stefan Krkobabic ima manje od 35 godina I na celu je penzionera.Gospodja Dgukic ima 72 godine I jos uvek je gospodja ministarka navikla Zena,pa dokle bre?
  • ZZ

    29.08.2023 17:39
    Slavica dgukic dejanovic
    Dokle gospodjo Dejanovic?Navedite mi jedan deo njenog angazmana u politici gde je bia uspesna(jedino je bilo uspesno sto je ostvarila je uslov za penziju .Znate Ako ste tu da bi zaradjivali novac nekome se novac obije o glavu
  • Postar

    26.07.2023 17:26
    Prosveta
    Ja cu decu da ispisem iz skole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija