Vučić o povređenim vojnicima: Kad imate gađanja neko može da strada - to je vojska, nisu manekeni

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je troje pripadnika Vojske Srbije povređeno na poligonu Pasuljanske livade tokom priprema za današnje gađanje.
Oni su povređeni kada je zbog oluje stablo palo na šator u kom su se nalazili. 
"Vojnik Anđelić koji je najteže povređen je stabilan, verujemo da će sve proći bez ikakvih posledica, a jedan je već na kućnom lečenju. To su stvari koje se uvek dešavaju. Kad imate gađanja neko može da strada. To je vojska, nisu manekeni", rekao je Vučić. 
Upitan zašto ministarstvo odbrane i VMA nisu izneli sve informacije o tom incidentu, Vučić je rekao da "ne moraju da izlaze sa svim detaljima". 
 
"Čemu ta vrsta zlobe i potrebe da se okrivi sopstvena vojska? Problem je u onima koji misle da će u svakoj nesreći naći municiju za sopstvene političke potrebe pošto nikakvu ideju ni plan nemaju", rekao je Vučić. 
 
Dodao je da je odmah posle incidenta, ministar odbrane Miloš Vučević naložio da se nabave kontejneri za smeštaj pripadnika vojske, kako bi bili zaštićeni od nevremena. 
 
"Za to treba da damo 2,5 miliona evra, a ja sam protiv toga. Hoćemo sutra po nekom teškom terenu da vucaramo te kontejnere", upitao je Vučić. 
Iz Ministarstva odbrane i VMA nije prethodno potvrđeno da su tri pripadnika vojske povređena u sredu, 19. jula, na poligonu "Pasuljanske livade" kod Ćuprije kada je oluja oborila drvo na šator u kojem su bili. 
 
Pozivajući se na izvore u vojsci, N1 je objavio da je povređenim pripadnicima VS odmah ukazana pomoć u Bolnici u Ćupriji, a jedan teže povređeni je na lečenju u VMA.
 
Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević je juče na sednici Skupštine Srbije tražio odgovore od nadležnih o toj nezgodi na poligonu i pitao vlast "zašto ćuti o tome".
 
Danas je izvedeno pokazno gađanje iz novouvedenog naoružanja Vojske Srbije (VS), a vežbi je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je tek sada o tome govorio.
  • Pera

    29.07.2023 17:19
    Kakva država takvo je i sve njeno. Samo idioti veruju u "ekselentnosti".
  • @Anastezirali smo va

    26.07.2023 13:55
    O pa nemojte zaboraviti u istoriji nezabeleženu hrvatsku hrabrost kada su požrtvovani piloti hrvatske avijacije rizikovali svoje živote suprostavljeni traktorima i putničkim vozilima te hrabro obavili svoj časni zadatak i pobili decu u izbegličkoj koloni na teritoriji Bosne. Slažem se da te pokazali veliku hrabrost protiv dece i civila dok ste napadali UN zaštićenu zonu, književnik je bio 100% u pravu, vaša najveća hrabrost je u tome što se ničega ne stidite.
  • Kića

    26.07.2023 10:49
    Nezgoda na vežbi...
    Ček... Ček.
    Zar nismo nedavno, od istog izvora čuli "da srpske majke nisu rađale sinove da bi oni ginuli..."...?!
    Šta se promenilo u međuvremenu, osim što i dalje nemamo Redovni vojni rok i što i da imamo, ko zna da li bi "vipovačka deca" uopšte i išla na Redovno služenje Vojnog roka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija