Đedović: Stabilizovano snabdevanje strujom nakon nevremena

Snabdevanje strujom posle prekida izazvanih vremenskim nepogodama stabilizovano je, rekla je danas ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.
Đedović: Stabilizovano snabdevanje strujom nakon nevremena
Foto: Pixabay
"Imali smo velike probleme u evidentiranju mesta na kojima je mreža pokidana. Započeli smo nove velike investicije u distributivnu mrežu u koju ulažemo 320 miliona evra kako bismo je ojačali, automatizovali i zamenili transformatore i stara brojila. Na taj način ćemo smanjiti gubitke i lakše evidentirati buduće prekide", navela je Đedović za Pink.
Ona je dodala da se u Skupštini nalazi Predlog zakona o garanciji Srbije za finansiranje Elektrodistribucije koji je veoma važan i čije će usvajanje omogućiti zamenu starih drvenih bandera koje usled nevremena stvaraju prekide u napajanju.
"Veoma smo zahvalni svim javnim preduzećima koja su pomogla Elektrodistribuciji u saniranju posledica vremenskih nepogoda, kao i privatnim kompanijama koje su pomogle opremom i ljudstvom", rekla je Đedović.
  • ruža

    28.07.2023 08:41
    stabilizacija
    hvala ministarki djedović na izjavi o stabilizaciji. živim u prvomajskoj ulici u novom sadu i srećna sam što već peti dan nemam samo jednu fazu odnosno u jednoj prostoriji imam struju pa mogu da razvučem četiri produžna kabla da bih mogla da živim;
    takodje,srećna sam što se niko ne javlja na telefon da ne bih uznemirila radnike koji primaju obaveštenja;
    najveću sreću doživim kada na krovu kuće vidim iskrivljenu konzolu za struju koja može da padne u svakom trenutku i nekog životno ugrozi jer to se zove stabilizacija.
    hvala gospodjo što mislite na nas.
    nadam se da će 021 objaviti ovo što sam napisala.
  • Tudje perje

    26.07.2023 15:47
    Ako, prošle nedelje, na sednici Skupštine, nije znala da pročita ono što su joj drugi napisali, ako u ponedeljak nije bila na sednici Skupštine kada su na dnevnom redu bili zakoni iz oblasti energetike, ako o poskupljenja struje saznajemo iz izveštaja MMF-a, ako o broju radnika u EPS-u govori norveški ambasador, ako je ćutala nedelju dana posle nevremena i problema sa strujom u mnogim mestima, nije morala ni danas da se kiti tudjim perjem, a ni da nas "obraduje" novim kreditima (njena omiljena tema, a naši dodatni problemi).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija