Usvojene dopune Zakona o ozakonjenju i predlog izmena Zakona o izgradnji

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su predlog izmena Zakona o planiranju i izgradnji, dopune Zakona o ozakonjenju objekata.
Usvojene dopune Zakona o ozakonjenju i predlog izmena Zakona o izgradnji
Foto: 021.rs
Time se dozvoljava priključenje nezakonito izgrađenih objekata na struju, gas, grejanje, vodovod i kanalizaciju, s tim što se dozvola ne odnosi na investitiore, već samo na građane koji rešavaju svoje stambeno pitanje.
Usvojen je i Predlog zakona o Privremenom registru majki i drugih lica kojima se uplaćuje novčana pomoć od po deset hiljada dinara za decu rođenu posle 21. novembra 2006. godine, kao i izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. Za taj zakon je glasalo 156, dok je uzdržano bilo šestoro poslanika. Za Predlog zakona o Privremenom registru majki i drugih lica  bilo je 145 poslanika, protiv 14, a nije glasalo njih 19.
Na predlog izmena Zakona o planiranju i izgradnji je bilo mnogo kritika opozicije, koja je tvrdila da taj zakon vodi u novu pljačku javne imovine građana i da će omogućiti tajkunima da za male pare za koje su kupili firme, postanu vlasnici zemljišta vrednog desetine milijardi evra.  Za izmene tog zakona glasala su 133 poslanika, protiv je bilo 37, a šest ih nije glasalo.
 
Za potvrđivanje sektorskog sporazuma Vlade Srbije i Evropske komisije o mehanizmima primene finansijske pomoći Unije Srbiji u okviru Instrumenata za predpristupnu pomoć u oblasti podrške programima ruralnog razvoja glasala su 143 poslanika, protiv je bilo 13, uzdržano troje, nije glasalo 24 poslanika.
 
Poslanici su usvojili i Zakon o vazdušnom saobraćaju sa 142 glasa "za" i 33 "protiv".
 
Skupština je usvojila i Zakon o energetici, a poslanici nastavljaju glasanje o ostalim tačkama dnevnog reda, kojih je ukupno 30.
 
Glasanjem o 30 tačaka dnevnog reda poslanici Skupštine Srbije danas završavaju četvrto vanredno zasedanje.
  • A

    26.07.2023 21:19
    @x
    A otkud nam nezavisno tužilaštvo? Sve se prodalo za pare i privilegije!!! Ovim zakonom gubimo Zemlju i zbogom…uveliko se sprema čistka Centra NS i BG o ostalom bolje da nepisem! Ovo se može zaustaviti samo Revolucijom i nikako vise!!! Ali obzirom da će u ovoj Epskoj otimačini biti vise Milijardi eura u poticaju…mnogi će pokleknuti pred njima jer novcu jos niko nije odolio!!!
  • Baxi

    26.07.2023 20:13
    Baxi
    Najzad! Sada mozemo na miru Srusiti Strogi Centar i izgraditi kako dolikuje Novom Sadu odavno! Bravo za Vucica na ovom mudrom i nadasve korisnom Zakonu!!! Ovo na sta lici Centar…to je vise nego Sramota!!!
  • X

    26.07.2023 19:51
    Organizivan kriminal
    Organizovan kriminal se mora zaustaviti. Nakon odluke Ustavnog suda tuzilastvo mora da reaguje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.