Gde je i šta radi Branko Ružić: Sa većom platom ostao u Vladi Srbije - kao Dačićev savetnik

Branko Ružić, koji je u maju dao ostavku na mesto ministra prosvete, nastavio je da radi u Vladi Srbije, ali na novoj funkciji i s većom platom.
Gde je i šta radi Branko Ružić: Sa većom platom ostao u Vladi Srbije - kao Dačićev savetnik
Foto: 021.rs
Ružić je, prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije, od 30. maja na platnom spisku Vlade Srbije kao savetnik prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića, prenosi N1.
Na sajtu Agencije je objavljeno da Ružić mesečno prima 179 hiljada dinara za savetničku poziciju. To je 45 hiljada dinara više u odnosu na ministarsku platu.
Branko Ružić je 7. maja podneo ostavku na mesto ministra prosvete i to četiri dana pošto se u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" desilo masovno ubistvo, kada je učenik te škole ubio devetoro dece i čuvara.
 
Međutim, prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Ružić je zvanično bio ministar do 29. maja, a dan kasnije - 30. maja - postao je savetnik svog stranačkog šefa Ivice Dačića.
 
Funkcionerka Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović izabrana je za novu ministarku prosvete.
  • Bajer

    29.07.2023 07:04
    Jedini je iz vlasti, koji je pokazao moralnu odgovornost za ubistvo neduzne dece. Mozda nije odmah reagovao, ali mu treba odati veliko priznanje, jer sadasnja vlast, pod kapom Vucica, ni malo ne pokazuje bilo kakvu svoju odgovornost, cak ni morslnu, a imaju je itekako i objektivnu. Zato Ruzicu treba odati ne priznanje da je postupio kao pravi covek, jer posle svega, je samo on podneo ostavku. Svaka cast ministre. Zasluzili ste da budete na mnogo vecoj funkciji, nego savetnik. Zar je sve u plati, sto vas prozivaju. Sigurno je da nije. Ostali ste covek, a to u sadasnjoj vlasti ne postoji. Postoje samo sluge, ulizice i ptroni, nazovi predsednika Vucica, koji sa njima brise klozetske solje.
  • Koja

    28.07.2023 09:55
    Koja
    Ovakvih oarazita je puna Srbija!!! Mlad zdrav umesto da radi i vidi kako se zaradjuje za sebe i Porodicu…ali nekrivim njega ni sve te Parazite koji nas pljackaju 35 godina vec ovaj Nenormalan Narod i nikog vise!!! Pa se vi pitajte sto nam je ovako los zivot u Srbiji?!Mrssss
  • Miodrag

    28.07.2023 08:04
    Nekom smrkne, nekom svane !
    "Ko umije, njemu dvoje" - nije to džaba rečeno ...
    Kao i u ova super ćelijska vremena, nikom ništa ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.