Smena turista, naoružajte se strpljenjem: Očekuje se veliki broj vozila i gužve na granicama

Poslednji julski vikend znači i intenzivniji saobraćaj i veće gužve na naplatnim rampama i na graničnim prelazima.
Smena turista, naoružajte se strpljenjem: Očekuje se veliki broj vozila i gužve na granicama
Foto: 021.rs
Putnička motorna vozila na graničnom prelazu Horgoš na ulazu u zemlju čekaju jedan sat, na Gostunu 45 minuta, a na Batrovcima i Šidu pola sata, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. 
Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5.15, na izlazu iz zemlje, putnička vozila na Horgošu čekaju jedan sat, a na Gradini pola sata. Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, dodaje se u saopštenju.
Što se tiče Preševa, veća je gužva na izlazu iz zemlje gde se čeka u proseku 80 minuta, otovreno je osam traka, od toga dve za autobuse. Maksimalno su angažovni službenici na graničnom prelazu. Konstantan je priliv vozila.
 
U toku noći za 12 sati prelaz je prešlo oko 30.000 putnika, od toga 22.000 putnika je izašlo iz zemlje ka Grčkoj i Severnoj Makedoniji.
 
Postoji još jedan alternativni prelaz - Prohor Pčinjski, gde nama zadržavanja. Taj prelaz tokom vikenda pređe oko 2.000 putnika.
 
Na Batrovcima na izlazu gužve nema. Na ulazu u našu zemlju čeka se 30 minuta, ali se mora računati i na vreme u koloni na izlazu iz Hrvatske.
 
Na izlazu iz zemlje čeka se oko 30 minuta ali je međuzona puna, tako da je vreme zadržavanja duže. Kako su nam rekli ne očekuju veća zadržavaja u toku dana.
 
Čekanja ima i na Gradini. Na izlaz iz zemlje se čeka sat vremena, a na ulazu pola sata. Za poslednja 24 sata granični prelaz Gradina prešlo je 50.000 putnika.
 
Taj granični prelaz nema alternativu, svi tranzitni putnici koji preko Horgoša i Batrovaca uđu u Srbiju uglavnom izlaze na Gradini, pa su gužve neminovne. Očekuje se da će tokom dana zadržavanja biti i duža.
 
Vozači se upozoravaju da je moguće formiranje kolona i usporena vožnja zbog mogućih vanrednih prekida saobraćaja, saobraćajnih nezgoda i deonica pod rekonstrukcijom.
  • Plaćač poreza

    29.07.2023 09:51
    Tako je to kada imaš granice a čitava Evropa ih nema. Balkanski lemur.
  • Max

    29.07.2023 09:40
    Lazni podaci
    Zašto toliko odmanjuju narod? Na Horgošu se čeka sat vremena i kad nije gužva, a vikendom je to min 2-4 sata. To je najgori prelaz u Srbiji.
  • Xzv

    29.07.2023 09:36
    Xzv
    Da je Tolika Materijalna Kriza nebi bilo ovoliko Turista i Guzve!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija