FOTO: Prefarbani murali s likovima Ratka Mladića i Dragoljuba Mihailovića na Vračaru

Murali sa likom osuđenika za ratne zločine Ratka Mladića i četničkog komandata iz Drugog svetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića na Vračaru ponovo su prefarbani belom bojom.
Nalazili su se na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića.
U maju ove godine, na delu fasade s Mladićevim likom osvanuo je grafit sa natpisom "Uključi mozak isključi Pink" i znak te televizije zaokružen i precrtan crnim sprejom, uz potpis navijačke grupe "Grobari Vračar".
Mladićev mural je poslednje dve dve godine često bio predmet sukoba desničara i navijačkih grupa na jednoj i antiratnih aktivisvista i nevladinih organizacija na drugoj strani, a u nekoliko navrata maskirane osobe, obučene u crno čuvale su mural u Njegoševoj.
 
 
Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen je drugostepeno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovečnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992-1995.
  • Goran

    29.07.2023 16:06
    Svaka čas za molere.
  • Rade

    29.07.2023 14:38
    Svaka čast za akciju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija