Biće izgrađeno još 12 naplatnih rampi na auto-putevima, evo gde

"Putevi Srbije" raspisali su tender za projektovanje i izgradnju 12 stanica za naplatu putarine na delu deonice Moravski koridor, na auto-putu Ruma-Šabac, kao i na delu auto-puta Miloš Veliki.
Biće izgrađeno još 12 naplatnih rampi na auto-putevima, evo gde
Foto: 021.rs
Vrednost izgradnje ovih naplatnih stanica procenjena je na 4,1 milijardu dinara ili oko 35 miliona evra.
Rok za prijavu na tender je 30. avgust.
Osim sistema za naplatu putarine obaveza izabranog ponuđača je i izgradnja na naplatnim stanicama: podsistema za solarne elektrane i podsistema za električne punjače.
 
Moravski koridor Pojate-Preljina čini osam novih naplatnih stanica i jedna privremena.
 
Prva naplatna stanica je Ćićevac, zatim sledi Kruševac Istok, Kruševac Zapad i privremena naplatna stanica Koševi. Ove naplatne stanice su planom obuhvaćene za 2023, a za narednu godinu na ovom koridoru planirane su naplatna stanica Katrga, Lučani, Prilipac, Adrani i Preljina.
 
Brza saobraćajnica Ruma-Šabac bi u svom sklopu trebalo da ima tri naplatne stanice: Ruma, Hrtkovci i Šabac i ove naplatne stanice su planom obuhvaćene za 2023.
 
U tenderu se navodi da oprema sistema za naplatu putarine koja se ugrađuje na saobraćajne trake i u upravnoj zgradi mora biti kompatibilna sa opremom koja je ugrađena na ostalim naplatnim stanicama na deonici Beograd-Niš.
  • ;

    01.08.2023 11:59
    Lepo lepo ali ajde da se napravi i tamo gde takodje treba. Recimo naplatna rampa u vrbasu iz pravca subotice i novog sada. Ima samo jedna, svaki dan kolona vozila. Bukvalno se ceka vise nego na granici.
  • Analitićni guru

    01.08.2023 11:45
    Lepo
    Je videti napredak !
  • Dejan

    01.08.2023 10:39
    Cccc
    Sad citajte kad se javi neka pametnica koja kaze da je ovo dobro samo za one koji putuju jednom godiste ! Bravo plitka pameti !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija