FOTO: Vojska Srbije prvi put obeležila krsnu slavu

Vojska Srbije je danas prvi put obeležila svoju krsnu slavu - Svetog despota Stefana Visokog.
To je na Instagramu objavio ministar odbrane Miloš Vučević.
"Odlukom Sabora SPC, Vojsci Srbije je dodeljena zvanična slava - Despot Stefan Lazarević.  Sinod SPC je na osnovu te odluke opredelio da će status vojnog hrama biti dodeljen Crkvi Svetog Marka u Beogradu, s obzirom na to da u toj crkvi postoji oltar posvećen Despotu Stefanu Lazareviću. Neka nam je srećna i blagoslovena Slava Vojske Srbije. Boljeg molitvenika pred Bogom naša Vojska nije mogla dobiti. Neka se slavi u vekove vekova", navodi Vučević.
Kako je to izgledalo možete videti na fotografijama.
 
  • Predislav Danicic

    06.08.2023 09:22
    Vratiti slavu Vojske Kraljevij
    Vratiti slavu Vojske Jugoslavije koju su komunisti ukinuli.
  • Teodor

    02.08.2023 16:17
    @Džo
    E noj Džove, ovo hrišćanstva i pravoslavlja videlo nije...
  • Sofronije

    02.08.2023 10:05
    Staljin
    Razmislite na trenutak..sta ce biti sa Srbijom,kada bude Vucic,Seselj i bratija izgubiti izbore..zar stvarno neko misli da ce mirno predati vlast..!!..Bit ce tu puno belaja..ali trazili ste..gledajte..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.