Ćuta: Vučić sigurno gubi Beograd, to će mu biti početak kraja

Lider pokreta Ekološki ustanak i poslanik u Skupštini Srbije Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sigurno gubi izbore u Beogradu.
Ćuta: Vučić sigurno gubi Beograd, to će mu biti početak kraja
Foto: Beta/AP

Izbore gubi protiv jedinstvene liste "Srbija protiv nasilja", na kojoj bi se opozicija ujedinila, kaže on.

Jovanović je za list Danas naveo da opozicija ima zadatak da Vučiću ne dozvoli da spoji vanredne beogradske i parlamentarne izbore sa redovnim lokalnim i pokrajinskim u aprilu ili maju 2024. godine, već da treba insistirati na beogradskim izborima, koje je Vučić obećao još prošle godine.

"To vidim kao početak njegovog kraja. To su izbori u Beogradu, koje čak i pod ovim izbornim uslovima, on gubi sigurno. Da vas podsetim, on je već izgubio te izbore (u aprilu 2022. godine), ali to narodu niko nije rekao. I onda se desilo da neki odbornici desničari prelete na drugu stranu i on dobije većinu", kazao je Jovanović.
 
Upitan da li na zajedničkoj listi za Beograd vidi i Dveri, Zavetnike i Novu Demokratsku stranku Srbije, rekao je da bi on od toga pravio "pokret za oslobađanje Beograda" i da ne bi puno politizovao.
 
"To jeste par ekselans politički posao za stranke, ali bih tu uključio nevladin sektor, pojedince, pokrete i udruženja", rekao je Jovanović.
  • Opozicija

    05.08.2023 20:52
    Opozicijs
    Vucic nema sta sa gubi. On je jos dve godine tu. A sta cemo posle. Jel zapamtite, Vucic je jedan jedini. Nikada boljeg necemo imati. A vi sa tupim mozgom, sta predlažete.
  • Silver

    05.08.2023 18:15
    oce cevapi opet pojeftiniti-------
  • Mike

    05.08.2023 16:37
    "Lider ekoloskog pokreta", jadna li je ta ekologija koju ovaj tip predstavlja, pa on ke prvo bio u napadu na prirodne resurse Stare planine gde je hteo za drugo lice da reke u ovom parku zdravlja i lepote stavi u cevi i gradi mini elektrane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.