Posledice nevremena: U Beogradu spasene tri osobe, vetar nosio krov parlamenta, bilo i požara

U Beogradu je za pola sata u subotu palo od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, što je količina koja se prosečno iz oblaka izruči za mesec dana.
Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a Miloš Milenković kaže za RTS da su u Beogradu spasene tri osobe, od kojih su dve bile zaglavljene u vozilu. Kako je napomenuo, od tri spasene osobe, dve su bile zaglavljene u vozilu u Ulici Marka Čelebonovića na Novom Beogradu.
Milenković navodi da su tokom subote vatrogasci-spasioci bili angažovani na 39 lokacija u Beogradu gde je učestvovao 91 pripadnik tog sektora.
Milenović navodi da su vatrogasci-spasioci uklanjali stabla sa kolovoza, crpeli vodu i uklanjali limene i druge krovne konstrukcije. Dodao je da su između ostalog, uklonjeni delovi krova sa zgrade Poštanske štedionice i Skupštine Srbije.
 
Što se tiče šire teritorije Srbije, Mileković kaže da su pripadnici Sektora za vanredne situacije intevenisali na 75 lokacija i to u Severnobačkom, Južnobačkom, Severnobanatskom, Srednjebanatskom, Borskom, Šumadijskom, Zaječaraskom i Jablaničkom okrugu.
 
Naglasak je bio na tehničkim intervencijama, a nije bilo potrebe ze evakucijom i spasavanjem.
 
Na tri mesta u Ečki i Titelu intrevesnisano je zbog požara izazvanog gromom.
  • Dulle

    06.08.2023 12:07
    A, sećate li se one obnove skupštine, normalno predsednik bila Slavica Đukić, afere oko troškova, a sad odleti krov nije normalno,a
  • Mićo

    06.08.2023 10:55
    @Ha
    Hoće, oštećeni će dobiti materijal, ali tek kad oštećeni budu sanirali štetu o svom trošku.
  • Ha

    06.08.2023 10:04
    Hm
    Hoce li glavni odobriti pomoc za stradale krovove? Državo gde si?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.