Kokot: Škole nisu isto što i tribine, bezbednost se ne rešava slanjem policije

Predsednik Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) Dušan Kokot ocenio je da se sistem obrazovanja ne može posmatrati kao tribina stadiona na kojoj se problemi rešavaju slanjem policije.
Kokot je za Nova S tako prokomentarisao mere na popravljanju bezbednosti u školama.
Kazao je da je priča o stručnoj podršci zakasnila jer školska godina počinje za deset dana, a, kako je naveo, još nema konkursa za angažovanje dodatnih psihologa i pedagoga.
Smatra da štrajk prosvetnih radnika 1. septembra, iako postoje razlozi za održavanje, ne bi dao dobar rezultat, ali da je, kako je naveo, vreme da prosvetni radnici izađu na ulice i iskažu nezadovoljstvo ne samo stanjem u sistemu obrazovanja, već i u društvu.
 
Ocenio je da je ono što se dešava u obrazovanju slika onoga što se dešava u društvu, te je vlast i dalje na stanovištu da "sistem nije zakazao" (uprkos dve masovne tragedije) i da među državnim funkcionerima nema odgovornih za probleme.
  • Velja

    06.08.2023 19:50
    Strajk 1.septembra
    Svako da radi sboj posao drzava svoj a prosvetari svoj. 1.septembra uci u zakonski strajk cas skratiti na 30 minuta postaviti opravdane zahteve i ne prekidati strajk dok se ne ispune svi zahtevi. A po dogovoru subotom ili nedeljom okupiti se ispred vlade i ministarstva prosvete iz citave zemlje da dodaju prosvetari.
  • Mali

    06.08.2023 17:18
    Huligani
    Ulice su ih prepune.Na Keju,petak veče,22 sata,pun Kej ljudi,sede na bedemu,grupa 15,16 godišnjaka ,na očigled svih,ispisuje crvenim sprejom Firma 89 celim potezom između dva mosta.Niko ne sme ništa da im kaže,a milicije nigde
  • Grupa

    06.08.2023 16:47
    Na Keju
    Petak ,oko 10 uveče,puno sveta svi sede napolju,oni 15,16 godina.Idu svi zajedno ,jedan piše sprejom u crvenoj boji Firma 89,potezom između dva mosta,niko ništa.Niko im ne sme ništa.A gde je milicija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.