Momirović: Srbija se neće odreći rudarske industrije

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da Srbije neće i ne može da se odrekne rudarske industrije.
Momirović: Srbija se neće odreći rudarske industrije
Foto: 021.rs

On je na Rudniku, gde je prisustvovao centralnoj proslavi Dana rudara Srbije, kazao da je u rudarsku industriju u poslednjih deset godina investirano više od 4,3 milijarde evra uglavnom stranih investicija, saopštio je njegov kabinet.

Dodao je da je u oblast geološkog istraživanja investirano više od 700 miliona evra i da rast sektora rudarstva u 2022. u odnosu na 2021. iznosi 22,6 odsto, piše u saopštenju.
"Plate u ovom sektoru su mnogo veće u odnosu na pre deset i petnaest godina, ali moramo da nastavimo sa poboljšanjem uslova rada kako bismo doprineli rastu životnog standarda, ali i daljem privrednom razvoju", rekao je Momirović.
 
Dodao je da Srbija ima "ogromne potencijale" za dalji razvoj rudarskog sektora.
  • Saopštenja, kabineti

    06.08.2023 18:55
    A je l' danas nešto rekla ministarka rudarstva, promoterka solarnih i vetro parkova i "stranih investicija" i "stručnjaka"?
  • Servia

    06.08.2023 17:33
    Mislis sakali poput tebe se nece odreci cerupanja..
  • Realista

    06.08.2023 17:21
    Smrad
    Neka neko pokuša da objasni ovom jadniku da je celokupna rudarska industrija srbije poklonjena Kinezima. To što beljazga može samo sopstvenom bratu da proda, čuo sam da je neobavešten ko Voja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija