Raspisan konkurs za Kobre: Osim osnovne, sada je potrebna i srednja škola

Ministarstvo odbrane objavilo je konkurs za prijem civila kandidata za pripadnike odreda Vojne policije za specijalne namene Kobre.
Kako se navodi, konkurs je raspisan "radi popune upražnjenih formacijskih mesta", i za razliku od prethodnog, kada su mogli konkurisati i kandidati sa završenom samo osnovnom školom, sada je poseban uslov srednjoškolsko obrazovanje.
Konkurs je objavljen u magazinu Odbrana, istovremeno sa onim za 72. brigadu za specijalne operacije, gde se kao poseban uslov za prijem civila u profesionalne vojnike na određeno vreme navodi samo to da su plivači, a opšti uslov je da imaju "odgovarajuću stručnu spremu za radno mesto za koje konkurišu", bez preciziranja stepena spreme.
 
Konkurs je otvoren 60 dana.

Teme

kobre
  • Joca

    07.08.2023 14:24
    A ti narode plaćaj njihove igrarije.
  • acab

    07.08.2023 14:03
    sad ce znati reci dobar dan i cak ce se znati potpisati i sl. odlicno.. a hoce li prestati da biju diluju i ubijaju kao obezbedjenja klubova i licni privatni pratioci i to sve sa sluzbenim legitimacijama i sluzbenim oruzjem
  • Z

    07.08.2023 13:46
    Z
    Malo teze sa Srednjom! Već je Omladina debelo načeta u Srednjoj i pola ih i neide!!! Zato za SJ regrutovati Decu od prvog razreda i izbrusiti ih kako treba za takve potrebe! Tako se radi svugde u Svetu i obavezan dosije roditelja…na Zaoadu traže do trećeg kolena da nije niko Krivično odgovarao u Porodici pa te tek puštaju u regrutni centar!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija