Vučević: Kurtijeva agenda je etničko čišćenje Kosova i Metohije od Srba

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da bi Ukrajina, ukoliko bi priznala nezavisnost KiM napravila veći problem sebi nego Srbiji.
Vučević: Kurtijeva agenda je etničko čišćenje Kosova i Metohije od Srba
Foto: Beta/AP

U tom slučaju ne bi imala kredibilitet da brani pitanje suvereniteta svoje države.

On je za televiziju Prva rekao da Srbija smatra Ukrajinu prijateljskom državom, koja nije priznala Kosovo i koja je uvek bila korektna prema suverenitetu Srbije.

Komentarišući pismo koje je 50 zapadnih političara nedavno uputilo zvaničnicima SAD, EU i Velike Britanije sa zahtevom da se kritičnije odnose prema vlastima u Beogradu, Vučević kaže da će biti još mnogo takvih pisama i da to vidi kao dokaz da je Srbija na dobrom putu i da predsednik Aleksandar Vučić vodi dobru politiku.
 
"Izvinjavamo im se što nismo predali Kosovo i Metohiju na tacni, što nismo predali deo svoje države, izvinjavamo se što poštujući BiH čuvamo Republiku Srpsku u skladu sa Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH, a mi smo obavezni da čuvamo Republiku Srpsku po Dejtonskom sporazumu, izvinjavamo se što smo vojno neutralni i što vodimo nezavisnu politiku, što smo na evropskom putu i ne želimo da sečemo veze sa državama sa kojima imamo tradicionalno prijateljstvo", rekao je Vučević.
 
Komentarišući zabranu uvoza srpskih proizvoda na KiM koja je već dva meseca na snazi, Vučević kaže da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti otišao korak dalje.
 
"Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti dobija neke sankcije, ali on sad ide korak dalje, sad poništava preduzeća i privredna društva koja su registrovana u Prištini u skladu sa njihovom legislativom, u skladu sa pravilima privremnih prištinskih institucija zato što koriste reč Srbija, što se dešava u MTS-u, a najavili su i dalje ukidanje", rekao je Vučević.
 
Dodao je da ukidanjem preduzeća na KiM, prištinske vlasti dovode u situaciju da ljudi ostaju bez posla, bez lekova, hrane, bez telefonskog signala, televizijskog signala kao i da na taj način srpski narod na KiM vraćaju u 17. vek.
 
"Sve što radi Kurti, radi da etnički očisti Kosovo i Metohiju od Srba, to je njegova politička agenda, nikakvi dogovori, nikakvi sporazumi, nikava ZSO, nikakve implementacije do sada postignutih dogovora", istakao je Vučević i dodao da mora da se izbegne "scenario koji Kurti želi, a to je sukob Srbije i NATO pakta, a on da bude neki Zelenski".

On je istakao da Srbima na KiM mora da se pomogne "na svaki način".

  • Професор

    11.08.2023 23:21
    Јасно је нама шта је Куртијева агенда, него шта је ваша? Не можемо до века поздрављати са "догодине у Призрену"!
  • Stanoja

    11.08.2023 16:43
    To mu poso!
    I on je sada kao neki faktor, zaduzen da komentarise nase "cvrste" stavove i glumi dezurnog patriotu. Daj covece progovori sta mislis, dosta vise sa uspavankama.
  • Serafin

    11.08.2023 14:12
    Prd
    A taman se obradovao da ce da prodje jedan ceo lep letnji dan ,bez da rezim baljezga o ustasama,o balijama,Kurtiju i da ceo svet mrzi srbe i oni tamo koji " kolju srpsku decu"..Hoce li ikada da prestanu sa ovim deceniskim prolivom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".