Orlić: Skupština radila ono za šta je dobila mandat - da sprovodi politiku koju predvodi Vučić

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da su poslanici u prethodnih godinu dana usvojili 120 zakona i više od 70 dana proveli u plenumu.

Naveo je i da će sledeća sednica biti zakazana jako brzo, krajem avgusta ili početkom septembra.

"Tokom avgusta očekujemo da stignu novi predlozi zakona od Vlade Srbije, tako da ako to bude u redovnoj proceduri 15 dana, da ovo što se stalno nešto žale da nisu mogli da pročitaju sada to analiziraju na pravi način, realno je da krajem avgusta ili početkom septembra imamo prvu narednu sednicu i da se tiče onih pitanja koja uvek idu u poslednjem kvartalu - da li su to pitanja koja se tiču budžeta, ali i drugih oblasti iz kojih očekujemo više zakona", rekao je Orlić u intervjuu za Tanjug.
On je ocenio da je skupština u prethodnih godinu dana radila upravo ono za šta je dobila mandat od naroda, a to znači da je provodila zajedničku državnu politiku razvoja i jačanja Srbije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.
 
"Ta je politika obezbedila da imamo stalan, kontinuirani snažan rast i plata i penzija. Ona je obezbedila da nastavimo razvoj kapitalne infrastrukture novih autoputeva, novih železnica, ali i novih bolnica, kliničkih centara, istraživačkih institucija... To su velike stvari. Na taj način suštinski menjamo Srbiju, to su istorijske promene", ocenio je Orlić.
 
Na pitanje u kakvoj atmosferi su radili poslanici u prethodnom periodu, budući da je bilo i incidenata u Domu Narodne skupštine, Orlić kaže da incidenti uvek dolaze sa jedne strane, a reč je o narodnim poslanicima koji, kako kaže, predstavljaju partije bivše vlasti.
 
"Oni koji su najuporniji u ometanju sednica, u psovanju drugih narodnih poslanika, u pokušajima da naprave fizičke incidente, to su oni koje je cela Srbija videla kako jurišaju na predsednika Srbije kada je dolazio da govori o Kosovu i Metohiji, i to na njihov poziv, ali i kako su se zaletali u klupe drugih narodnih poslanika pokušavajući da izazovu fizički incident. To jeste, s jedne strane, slika atmosfere koju smo imali, ali to je pre svega slika onih koji te stvari rade. To sigurno ne može da utiče na ozbiljnu i odgovornu većinu niti jeste lice Srbije", istakao je Orlić.

Kako kaže, postoji mali procenat ljudi koji u eri društvenih mreža vole tu vrstu eksponiranja i koji se "hrane" time što će da budu zastupljeni, ne dobrom politikom i rezultatima, već agresijom i prostaklukom.

  • Zemlja čudesa

    12.08.2023 11:12
    Drugim rečima...
    Nismo mi ništa krivi, mi samo slušamo AVeta. Kad bude stigao račun udariće u istu pesmu.
  • Pera

    12.08.2023 09:32
    J… te Vucic,nije on Srbija.Sta smo onda mi,gradjani Srbije koji radimo i placamo porez,pitamo li se mi nesto?
  • Dr Miggyy

    12.08.2023 08:03
    SKUPŠTINA JE ISPRED SVIH?
    Gospodine Orliću, Narodna skupština je vrhovno telo Srbije. Za vašu informaciju Skupština donosi zakone, pred poslanicima i sam predsednik zaklinje se da će poštovati Ustav i sve zakone, a ne kao sada on je sve i svašta. On je predsednik, premijer, ministar, ustav, zakon. Drugim rečima, on je sve u ovoj državi, a ostali služe da klimaju glavom, aplaudiraju i da se od pozadi uvlače prvom građaninu ove napaćene zemlje na brdovitom i jadnom Balkanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija