Koliko će zarađivati popisivači na popisu poljoprivrede?

Gotovo 3.000 popisivača potrebno je Republičkom zavodu za statistiku za popisa poljoprivrede od 1. oktobra do 15. decembra ove godine.
Koliko će zarađivati popisivači na popisu poljoprivrede?
Foto: Pixabay
Kako je RZS naveo u odgovoru za N1, visina nadoknade za popisivače za ispravno popunjene kompletne upitnike iznosi 600 dinara po tačno popunjenom upitniku sa osnovnim obeležjima - opšti podaci o gazdinstvu, zemlјište, stoka, radna snaga (u proseku 250 gazdinstava po popisivaču) i po 100 dinara za svaki popunjen modul (set dodatnih pitanja).
Šta ukoliko se ne obavi anketiranje?
Ukoliko se, iz nekog razloga, u gazdinstvu ne obavi anketiranje, upisuje se samo razlog nepopisivanja i za takve upitnike neće biti isplaćena nadoknada, navodi RZS.
 
Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka, saopštio je RZS.
 
Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sve jedinice popisa (poljoprivredna gazdinstva), prema dodeljenom Adresaru poljoprivrednih gazdinstava, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike, dodaju.
  • Ana

    16.08.2023 01:35
    malo više nego pre 10 godina
    Za popis stanovništa posle obuke i saznanja koliko će malo biti plaćeni, pola ljudi je odustalo. Sad se potencira da morate imati svoja kola, jedino što obezbeđuju je laptop. Radite na terenu i u novembru i pola decembra, kad je vreme sve lošije i hladnije, za otprilike 60 hiljada mesečno, i to podrazumeva rad vikendom. Za taj rad sve ispod 100.000 mesečno, pogotovo kad sredstva obezbeđuje EU, je sramotno!
  • Рон Џереми

    15.08.2023 14:39
    Пописујете сеоска домаћинства а све више пропадају.
    Или сте злонамерни или незналице.
  • Bivši

    15.08.2023 13:30
    Popisivač
    Radio to pre 10 godina, cena ista, hvala lepo ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija