Đilas: Probaću sudski da se zaštitim od fabrikovanih izjava na TV Pink, opasne su

Sudskim putem će pokušati da zabrani emitovanje klipova na TV Pink kojima se pomoću AI fabrikuju uvredljive izjave kao da su njegove i još nekih opozicionara, najavio je Dragan Đilas.
Đilas: Probaću sudski da se zaštitim od fabrikovanih izjava na TV Pink, opasne su
Foto: 021.rs
"Ovo nije satira već klasična prevara građana. Veliki broj njih je poverovao da Marinika (Tepić) i ja zaista izgovaramo te reči. I zato se to i objavljuje ogroman broj puta na programu TV Pink", rekao je Đilas za Danas, povodom aktivnosti vlasnika i urednika TV Pink Željka Mitrovića koji je za te klipove rekao da su "zabavno satirični".
Kako je Đilas napomenuo, "da postoji država REM bi reagovao i zabranio ovo svesno laganje ljudi". 
"Pošto ne postoji pokušaću sudskim putem da se izborim za zabranu emitovanja ovakvih stvari jer sutra mogu da puste i kako neko iz opozicije govori da hoće da ubije predsednika države, kako je povezan sa kriminalnim klanovima ili bilo šta drugo što će ljudima delovati verodostojno", istakao je Đilas.
 
Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu i bivši član REM-a Slobodan Cvejić naveo je da se ti video klipovi nikako "ne mogu nazvati satirom jer se u TV formama u kojima se plasiraju satirični sadržaji uvek glumi, uvek drugačije lice predstavlja, navodne izjave osobe podvrgnute satiri".
 
"Čak i ako se pravi maska, da bi bilo što jasnije na koga se misli, sasvim je jasno da je to maska, a ne stvarna osoba. Ovde te distance nema, tako da je ovo vrlo opasna manipulacija koja može dovesti u opasnost ne samo ugled, nego i fizičku bezbednost osoba koje su predmet satire", objasnio je Cvejić za Danas.
 
SSP je najavila da će se Đilas i potpredsednica stranke Marinika Tepić danas obratiti novinarima kod zgrade TV Pink. 
  • Dudule

    16.08.2023 16:52
    Postenjacina
    Covek posten jedva prezivljava a vi se sprdate s njim
  • BGD 011

    16.08.2023 12:32
    Klasicno satanizovanje
    Svi vi koji lupate gluposti u komentarima, ocigledno instruisani politikom SNS-a, pogledajte spot koji se vrteo na tv Pink pre nego je ubijen Oliver Ivanovic. Mozda ce vam onda doci iz du-eta u glavu?
  • G pen

    16.08.2023 12:11
    Djilas radi za istu sluzbu kao i ovi. Mirin naslednik u marketingu samo je obukao drugi. Setite se kako je gomila malih agencija propala zato sto je stavio sapu da ni mrvice nije ostavljao drugima pa licence za rijalitije i kojesta... On je bio samo epizoda u prici koja i dalje traje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija