"Leti mnogi žele da promene izgled": Carinici zaplenili više od 750 kutija čaja za mršavljenje

Uprava carine saopštila je da je u prethodnih nekoliko dana na graničnim prelazima oduzela više od 750 kutija čaja za mršavljenje i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini.

"Leto je doba godine kada mnogi požele da promene nešto u svom izgledu, što može da se vidi i po carinskim prekršajima", napisala je Uprava carine u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, 15. avgusta na prelazu Gradina u autobusu koji saobraća na redovnoj liniji Turska – BiH pronđeno je 50 kutija čaja za mršavljenje "Trex tea" i 50 bočica sirupa za dobijanje na težini "Sipraktin", vrednih preko 150.000 dinara, za koje se kao vlasnik prijavio jedan od vozača.

Dan ranije carinici su, na istom graničnom prelazu, u kamionu koji se iz Turske uputio ka unutrašnjosti Srbije među farmerkama, duksevima, trenerkama, majicama i dresovima za koje se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine poznatih robnih marki, otkrili i 500 kutija turskog čaja za mršavljenje "Trex tea".
 
Uprava je navela da je niz pokušaja krijumčarenja čaja za mršavljenje počeo 11. avgusta, kada je neprijavljeni čaj otkriven u prtljažniku još jednog autobusa koji se vraćao iz Turske. Tada su carinici u prtljagu i kesama 58-godišnje putnice otkrili 202 kutije čaja koje ona nije prijavila, iako je to obaveza kako putnika koji u zemlji ostaju, tako i onih koji kroz nju samo prolaze.

"Deo ličnog prtljaga svakog putnika može biti samo roba u količinama za ličnu upotrebu, a nikako ona koja je očigledno namenjena daljoj preprodaji", navela je Uprava carina i dodala da krijumčarenje i korišćenje bilo kakvih neispitanih preparata može predstavljati potencijalni rizik po zdravlje.

  • Slavko

    16.08.2023 19:39
    Pune pijace svercovane robe legalno na tezgama.Milka čokolada,prašak za veš,razna hemija,ekspreso kafa i još svašta i nikom nista.Kao carinici puste 1000 svercera a uhvate jednog koji ima nije dao 20e za prolaz.
  • CISTAC

    16.08.2023 18:54
    Ovo su tipicni fazoni carine. Naravno,uz dobrog advokata vraticete robu i naplatiti odstetu zbog oduzimanja. Pojam "licna upotreba" je sirok i nedefinisan. Sta ako sam na svadbi svim gostima zeleo da poklonim kutiju caja?!?! Naavno,licna upotreba,kako neko zna da cu plasirati dalje. Ne moze da pretpostavlja i nagadja zato sto je carinik. Ti fazoni samo u srbiji prolaze. Ako supstanca nije u bazi kao ilegalna,cao zdravo,nije platio na carini gde treba i kome treba...
  • hladno pivo

    16.08.2023 18:42
    Nema vise okolisanja
    ogledalo je okrutno
    nisi jaci niti punasan
    nego debel naprosto


    Tu ni ocajna dijeta
    dva dana prije ljeta
    nece nista promijeniti
    Ti si debeli, debeli
    debeli, debeli

    Jer tijelo ne laze
    kada dodje do plaze
    kad tad moras udahnuti
    pa si
    debeli, debeli, debeli, debeli

    Dok se bijelo salo prelijeva
    preko gaca kupacih
    dojam koji ostavljas
    i nije *ebacki

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija