Načelnik Saobraćajne policije: Cilj kamera nije praćenje prekršaja, već zakonitiji rad policajaca

Načelnik Saobraćajne policije za grad Beograd Slaviša Lakićević izjavio je da cilj kamera koje će saobraćajci nositi zakonitiji rad policijskih službenika.
Načelnik Saobraćajne policije: Cilj kamera nije praćenje prekršaja, već zakonitiji rad policajaca
Foto: 021.rs

"U slučaju davanja mita, a to je krivično delo, odmah posle snimljenog materijala policijski službenik će obavestiti starešine, sve dokumentovati i napisati u izveštaj i proslediti nadležnim organima. Snimak će biti ustupljen nadležnim organima kako bi oni dalje postupali", rekao je Lakićević za TV N1.

Prema njegovim rečima, kamere će biti upaljene sve vreme, ali će snimati samo dok traje intervencija.
 
"Policajci kameru uključuju da snima neposredno pre početka intervencije, a sa završetkom iste pripadnik policije mora isključiti snimanje. Svaki policajac će imati obavezu da obavesti građanina da ga snima", kazao je on.
Naveo je i da su snimci na raspolaganju tužilaštvima i sudovima, a da se građani kojima je možda potreban neki snimak, moraju zvanično obratiti Ministarstvu unutrašnjih poslova.
 
"Sud i tužilaštvo mogu dobiti snimke uvek, a novinari ili građani će morati da se obrate ministarstvu i naravno gde god budemo imali pritužbe ili prijave zloupotreba, te ćemo slučajeve ispitati", rekao je načelnik.
 
Lakićević je naveo da će u početku raditi sa 60 kamera, koje su donacija SAD, koje će biti korišćene za interventnu kontrolu saobraćaja.
"To znači da će kamere koristiti presretači i njihovi pratioci kao i saobraćajna policija, ispostava za državne puteve Beograd, odnosno, saobraćajci u prstenu auto puta koji pokriva policijska ispostava grad Beograda", kazao je Lakićević.
  • Zeljko

    23.08.2023 05:34
    Bacanje naseg novca
    Lepo pokazano moze je Sam upaliti I ugasiti kad hoce pa dok prica ispravno on upali kad hoce kako se njemu navije on ugasi Tako da uredjaj kao takav nevredi bas nista osim sto ce neko od tog posla lepo da profitira
  • Leki

    20.08.2023 12:48
    Nije valjda
    Kako se pojavila ideja da u policiji ima nezakonitog postupanja?
  • Markoss

    19.08.2023 15:58
    Terk
    Sve si lepo uradio, bolje da si ostavio sebi jednu u kancelariju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija