Kandić o tužbi za mobing: Cilj da se "sačuvaju plate" i pokriju nezakonite odluke bivše direktorke

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo (FHP) Nataša Kandić ocenila je da je ona cilj tužbe osmoro zaposlenih u FHP protiv tog Fonda, kao i da se sačuvaju plate.
Kandić o tužbi za mobing: Cilj da se "sačuvaju plate" i pokriju nezakonite odluke bivše direktorke
Foto: Beta/AP

Reč je o platama, kako je navela, koje je "nekima od podnosilaca tužbe povećala bivša direktorka".

Sindikat radnika i radnica zadužbina, fondacija i udruženja građana saopštio je ranije da je osmoro zaposlenih u FHP podnelo zajedničku tužbu protiv poslodavca zbog zlostavljanja na radu, i da se svi podnosioci žale na postupanje Nataše Kandić, osnivačice FHP.

"U tužbi protiv FHP, cilj je Nataša Kandić. I u javnosti viču ona je zlostavljačica", napisala je je na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter) Kandić.
 
Dodala je da je "podnošenje tužbe protiv FHP pokušaj da se pokriju nezakonite odluke Upravnog odbora i bivše direktorke FHP-a, a posebno, kako je navela, poverljive izjave, da baza podataka i projekat Kosovska knjiga pamćenja budu van kontrole osnivačice Nataše Kandić, FHPK i nove uprave FHP.
 
"Podnošenje tužbe protiv FHP-a je pokušaj da se sačuvaju plate koje je nekima od podnosilaca tužbe bivša direktorka povećala za 50 odsto, i da FHP krene s nekom drugom politikom prema prošlosti", navela je Kandić.
  • Serž

    18.08.2023 11:22
    Kada se podnosi tužba za zaštitu od zlostavljanja na radu, naravno da je cilj ona osoba koja vrši zlostavljanje. U tužbi to mora po zakonu da se napiše.
    Ona ih optužuje da su, pazite sad - sledili zakon.
    Naravno, očekivano od nekog ko, najpre, pored Pravnog fakulteta nije ni prošao, a onda i od nekog ko nije navikao da se povinuje pravilima i društvenim (i pravnim!) normama, već je zakon ono što ona kaže.
    Koliko čujem, priča se da se drala na zaposlene, da ih je vređala, ponižavala, nije im dala godišnji odmor, oduzimala od plate, pretila ako se ode na bolovanje...
  • Logi

    18.08.2023 09:24
    cilj nije tema
    već da li je mober ili ne
  • Zvonimir

    18.08.2023 09:21
    Baš verujem
    Pokušaj da sakrije svoju sramotu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.