Deo kontingenta Vojske Srbije vratio se iz Slovenije gde su pomagali posle poplava

U Srbiju su se danas vratila 22 pripadnika Vojske koji su u Sloveniji pomagali posle poplava.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su oni bili angažovani na zadacima vazdušnog transporta spasilačkih ekipa, građana, vode, goriva i drugog materijala u najteže pogođenim planinskim oblastima Koruške i Štajerske.

Pripadnike Vojske Srbije je na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici dočekao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.
Mojsilović je istakao da je zadovoljan osposobljenošću Vojske Srbije za realizaciju zadataka na planinskom terenu i saradnjom sa oružanim snagama i slovenačkim vlastima.
 
Drugi deo kontingenta Vojske Srbije koji je angažovan na zadacima biološke dezinfekcije objekata i zemljišta, snabdevanja vodom i gorivom i na izvođenju inžinjerijskih radova u ugroženim područjima, ostaće u Sloveniji do sredine sledeće nedelje.
  • Eko

    19.08.2023 08:40
    Za komentatore koji prozivaju vojsku za pomoc posle nepogoda na nasoj teritoriji - za poslove koje pominjete od 2010. umesto vojske nadlezan je Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrasnjih poslova. SVS za potrebe sanacije angazuje svoje sluzbe i adekvatna preduzeca. Vojska se poziva samo kad je potrebno nesto od njene opreme ili ljudstvo. Posle oluje je trebalo seci drvece i srediti kablove. Je l vam vojska treba da pocisti lisce? Verovatno je vecina navikla da vidja vojsku prilikom nepogoda ali, kao sto rekoh, to je promenjeno formiranjem SVS. Jos cekamo formiranje jedinica civilne zastite (nekad postojale, pa ukinute, a sad ne umeju opet da ih organizuju) - hocete se odazvati ili cete imati pametnijeg posla? Usput, u Sloveniji je bila znatno veca havarija nego kod nas i dobro je sto smo pomogli.
  • Lala Dođoš

    19.08.2023 08:03
    O čemu pričate
    Šta pričate? Vojska nema veze sa rešavanjem tog problema. Time treba da se bavi policija, koje inače ima najmanje pet puta više od Vojske, a to joj je posao. Šta prozivate kad nemate pojma šta je u čijoj nadležnosti!?
  • Maroder

    19.08.2023 07:23
    Bilo bi dobro da i Vojvodina istakne ovaj transparent "Hvala Srbijo"...cek, cek pa Srbija nije pomogla Vojvodini posle poplava? Znaci nista od transparenta..dok se ne vrati civilna zastita vojvodjanska nazalost cini mi se da cemo i sledecih godina plivati posle nevremena..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija