Zatvorena turistička agencija iz Kraljeva, ne zna se koliko je putnika ostalo bez para i letovanja

Turistička agencija "Guliver" iz Kraljeva zatvorena je zbog finansijskih poteškoća i ne zna se koliko je putnika ostalo bez para i letovanja.
Zatvorena turistička agencija iz Kraljeva, ne zna se koliko je putnika ostalo bez para i letovanja
Foto: Pixabay
Prema informacijama dobijenim od putnika koji su se obratili Sektoru turističke inspekcije, turistička agencija "Guliver", posrednik u prodaji turističkih putovanja, obavestila je putnike da ne polaze na predstojeća putovanja jer im nisu obezbeđeni vaučeri, te da će se javiti sa informacijama o nadoknadi štete.
S obzirom da je poslovnica agencije zatvorena, kontaktirana je zastupnica agencije koja je izjavila da je na bolovanju.
Proverom jedinstvenog registra računa na sajtu Narodne banke Srbije utvrđeno je da je jedan od dva računa agencije u blokadi, dok je drugi uključen, što znači da agencija nije u blokadi. Do sada je zaprimljeno šest predstavki putnika, dok je inspekcijski nadzor u toku.
 
Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je za RTS da je agencija "Guliver" poteškoće u poslovanju prijavila još prošle godine, da je uspela da nastavi da radi, ali da je ostalo aranžmana koje nisu uspeli  da isplate.
 
"Turistička inspekcija će utvrditi broj oštećenih putnika, okolnosti i iznos nerealizovanih aranžmana, a mi ćemo utvrditi način na koji će ti putnici ostvariti svoja prava i biti obeštećeni", rekao je Seničić.
  • Aleksandar

    22.08.2023 15:51
    Malo o Yuti
    Ljudi, shvatite već jednom da je Yuta nije državna organizacija, niti bilo kakav bitan faktor, već obična komercijalna asocijacija turistickih agencija, koja zastupa samo njihove interese i koja misli samo na sebe, plate svojih radnika, a ne i na putnike.
    Ne postoje nikakvi uslovi da bi agencija bila član Yute, osim na plati pozamašnu članarinu. Iz koje Seničić i ekipa finansiraju svoje lepe plate, službena putovanja i ručkove. Inače, Yuta vam ne garantuje ništa. Po zakonu svaka agencija mora imati osiguranje kod osiguravajuceg drustva, a Yutina garancija koju Seničić hvali na sav glas, nije ništa posebno, već je u suštini preprodata garancija osiguravajuceg drustva (DDOR-a, ili Milenijum osiguranja). Pre Korone je pričao kako su putnici bezbedni uz agencije koje su članice Yuta, i šta od toga bi? Dok je ovaca biće i šisanja...
  • :/

    22.08.2023 10:49
    -
    Preko agencije se isplati ici samo na daleke destinacije (citaj "avionom").
    Sve ostalo je besmisleno.
  • Danilo Sandrok

    22.08.2023 10:25
    Ima li neko da ne krade
    u Srbiji?

    Da li ste vi svesni kolika ste prevarantska nacija?

    I da će Vam Evropa opet uvesti vize ne samo zbog Rusa već i zbog kriminala na svim nivoima vlasti?


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija