Vučić o tome što je Bregoviću zabranjen ulazak u Moldaviju: Nekome smeta pesma "Kalašnjikov"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, komentarišući zabranu muzičaru Goranu Bregoviću da uđe u Moldaviju, da nije imao prilike da duže razgovara sa moldavskom predsednicom Majom Sandu o tome.
Vučić je dodao da se nada da će sledećih dana imati.
"Nisam imao prilike da duže razgovaram sa gospođom Sandu, da razgovaram o zabrani ulaska za neke građane Srbije, uz vrlo čudne razloge. Kada sam video da nekom u moldavskoj javnosti smeta kada Bregović peva pesmu pod nazivom 'Kalašnjikov', onda stanete i pitate se šta je ljudi ovo. Onda razumete da su to takve gluposti koje dolaze s društvenih mreža, ne mogu da verujem da neke države tako reaguju", rekao je Vučić.
Francuski BFM TV naveo je da je "srpsko-hrvatskom kompozitoru Goranu Bregoviću u nedelju zbog 'bezbednosnih' pitanja zabranjen ulazak u Moldaviju, zemlju koja se graniči sa Ukrajinom, koja je uveliko pooštrila kontrolu od početka rata".
 
Prema pisanju lokalne štampe, a kako prenosi francuski medij, "njegove proruske pozicije su verovatno igrale ulogu u ovoj odluci", dok je 73-godišnja zvezda "otvoreno podržavala aneksiju Krima", gde je održao koncert u martu 2015, kao "i invaziju Ukrajine".
 
Francuski medij dalje navodi da je granična policija u saopštenju za javnost objasnila da je "u poslednja 24 sata uskratila pristup za 29 stranih državljana", među kojima je i Bregović.
  • Прифесор

    22.08.2023 18:39
    Хахааа каква параноја. Ма тек ћете видети шта су песме када делије по Европи запевају Каљинку или Каћушу. А добро би било и да се чује на енглеском поклич "Срби и Руси браћа заувек"!, током утакмица или марширања кроз градове где ће играти Звезда.
  • Gavril

    22.08.2023 12:34
    Nikome ne trebaju sluge i propagatori Putina ,rata i Rusije.
  • Инспектор Вишекруна

    22.08.2023 12:11
    Искрено
    Што се мене тиче боље да ми смета песма "Калашњиков" од Калашњикова (АК-47, Застава М-70 и томе сл.)!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija