Zeleno-levi front upisan u registar političkih stranaka, od danas je i zvanično politička partija

Dosadašnje organizacija Zeleno-levi front od sada je i zvanično upisana u registar političkih stranaka, saopšteno je danas.
 Zeleno-levi front upisan u registar političkih stranaka, od danas je i zvanično politička partija
Foto: Medija centar Beograd
"Postali smo opozicija kakvu Srbija treba da ima. Zeleno-levi front će uvek biti za saradnju i pokazali smo da smo za saradnju sa drugim opozicionim strankama, kako u parlamentu tako i na protestima. Za nas će saradnja uvek biti bez kompromisa oko naših osnovnih vrednosti", izjavio je jedan od lidera Zeleno-levog fronta Dobrica Veselinović.
U saopštenju je navedeno da Zeleno-levi front nastaje na programskom nasleđu pokreta Ne davimo Beograd, a da ga još čine i Inicijativa za Požegu, Izbor za našu opštinu, Kritična masa Kula, Lokalni front Valjevo i Inicijativa za Lajkovac.
Nedavno su otvorene kancelarije u Nišu, Somboru i Užicu, a uskoro se očekuje otvaranje kancelarija i u Novom Sadu, Pančevu i drugim gradovima Srbije.
 
Dodaje se da će Zeleno-levi front nastaviti da promoviše vrednosti koje je zastupao pokret Ne davimo Beograd, odnosno da gradi "zelenu, pravednu, slobodnu i snažnu Srbiju".
 
"Borićemo se na teritoriji cele Srbije za slobodno građansko društvo razumevanja, pravde, solidarnosti i jednakih šansi. Cilj partije je ekonomski rast od koga će koristi imati svi, a ne samo privilegovana manjina, očuvanje životne sredine, kao i izgradnja institucija koje će unapređivati mehanizme podele vlasti i sprovoditi zakone jednako za sve", piše u saopštenju.
  • S56

    24.08.2023 05:30
    Samo napred
    Svaka stranka koja ne deli ideje sa novoKradikalima i njihovim čankolizima je dobro došla.
  • Baba Vos

    23.08.2023 20:52
    da li ce se bravo prikljuciti zeleno levom frontu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija