Tanasković o zloupotrebi subvencija: Od proverene 101 parcele nepravilnosti na 99

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da je od 101 poljoprivredne parcele koja je proveravana, nepravilnost uočena na njih 99.
Tanasković o zloupotrebi subvencija: Od proverene 101 parcele nepravilnosti na 99
Foto: 021.rs
Ona je govoreći o lažnim prijavama za subvencije poljoprivrednicima po hektaru navela da je od tih 99 parcela, 81 potpuno nepoljoprivredna, jer se na njima ništa ne gaji, dok se nepravilnost kod ostalih 18 parcela ogledala u tome što su poljoprivrednici posadili jednu kulturu a prijavili drugu.
"Naša ideja je da odvojimo prave poljoprivrednike od onih koji su uzimali novac akonto poljoprivrede a zapravo se poljoprivredom ne bave. Sada nas čeka registar životinja. Razlog zašto se subvencije za stočare ne isplaćuju u roku od 15 dana kako bi inače mogli da isplaćujemo je taj što proveravamo registar životinja, odnosno svaki podneti zahtev", rekla je ministarka gostujući na TV Pink.
Govoreći o sankcijama zbog utvrđenih nepravilnosti, navela je da oni koji su prijavili jednu proizvodnju, a bave se drugom, neće biti kažnjeni, već će samo dobiti opomenu da u registru navedu ono što stvarno gaje.
 
"Oni koji su lažirali prijave što se nas tiče biće stavljeni u pasivan status na tri godine i tada neće moći da se bave poljoprivredom a nadležni organi će delovati dalje shodno zakonu i zavisno od toga kakav je prekršaj napravljen", istakla je Tanasković.
  • Petar Veliki

    30.08.2023 18:00
    Poljoprivreda
    Što se ti Tanaskovćka ne bavim poljoprivredom i Vučić kad je toliko unosna
  • Goran

    29.08.2023 14:23
    Uzmite dušu seljaku sram vas bilo
  • Čičča

    28.08.2023 08:53
    Oče li nedimović da ide na odgovornost,aps, neće bre normalno, svi isti banditi,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija